טורטליני ביתי
טורטליני HOMEMADE במילוי גבינות קשות ועגבניות מיובשות ברוטב שמנת. טעם מטורף!
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
בצק:250גרם קמח מחיטה קשה
ביצה אחת שלמה+ עוד חלמון
כפית שמן זית כהה
חצי כפית מלח
כף מים קרים
למילוי:100 גרם פרמזן
250 גרם ריקוטה
6-5 עגבניות מיובשות
חופן עלי בזיליקום טריים קצוצים דק
מצרכים לרוטב:כף שמן זית
2 שיני שום קלופים
4 בצלצלי שאלוט קצוצים
40 גרם חמאה בקוביות
250 גרם שמנת מתוקה
1/4 כוס יין לבן
אגוז מוסקט
פלפל לבן
פלפל שחור גרוס
צרור עלי בזיליקום
קרעים קטנים מוצרלה
אופן ההכנה:
בצק-
1 על משטח עץ גדול ומקומח עושים גבעה של קמח פסטה ויוצרים באמצע גומה,שוברים באמצע את הביצה והחלמון הנוסף ומפזרים חצי כפית של מלח. (בעדינות עם הביצה שלא תחליק החוצה)
2עם שלוש אצבעות מערבבים בעדינות במרכז הגומה תוך כדי שמוסיפים קמח שיש מסביב לגומה אל מרכזה, עד שנווצרים פירורים ומאחדים אותם לגוש (אם הבצק קשה מידי ניתן להוסיף כף מים).
3 ללוש לפחות 15 דקות, הבצק צריך להיות גמיש וחזק
4 בקערה יוצקים את השמן זית ועוטפים בו את הבצק,לחסות עם מגבת לחה ולשים שעה במקרר.
מילוי-
1משרים את העגבניות היבשות במים רותחים למשך 15 דקות
2 בקערה מערבבים את הגבינות (פרמז'ן, ריקוטה) והבזיליקום עם מעט שמן זית
3 מסננים את העגבניות אבל רצוי להשאיר טיפה מים בשביל שיהיה קל לרסקם, עם בלנדר מוט מרסקים עד לקבלת רסק/ממרח, מערבבים עם הגבינות ועוברים קצת עם הבלנדר מוט, בינתיים שמים במקרר.
4 טורטליני- מחלקים את הבצק לארבע גושים,מכינים בצד קמח, מרדדים כמה שאפשר עם מערוך ומעבירים למכונת רידוד מהשלב הכי רחב עד לכמעט הכי דק בהדרגה. לאחר כל רידוד מקמחים.
5 בעזרת כוס קורצים עיגולים לטורטליני ומניחים בצד. על כל עיגול מניחים (כפית/שקית זילוף) מאט מהמליט, מורחים את שולי העיגול בחלבון של ביצה סוגרים את העיגול לחצי ואת שתי הקצוות מדביקים אחת לשנייה בתנועה סיבובית.
6מומלץ לתת לבצק 15-30 דקות להתייבש ולהתקשות. בשלב הזה כדי להתחיל להכין את הרוטב (הרוטב תמיד מחכה לפסטה ולא הפסטה לרוטב!)
7 בסיר ללא מכסה עם מים רותחים ומומלחים מכניסים את טבעות הטורטליני, וממתינים עד שהן צפות.
רוטב-
1 במחבת עמוקה כף שמן זית, חוצים את שיני השום לשניים רגע לפני שמכניסים אותה למחבת, מורחים את השניים על המחבת.
2 מפזרים על המחבט את הבצלצלים הקצוצים,מנמיכים טיפה את האש מוצאים את השום לפני שהוא משחים.
3 תוכנים מעל הבצלים מעט פלפל שחור ומוסיפים את החמאה.
4 כשהחמאה נמסה כמאת לגמרי מוסיפים את השמנת,היין הלבן, מחממים ומנמיכים את האש.
5 אחרי 7 דקות מטבלים במאט פלפל לבן ואגוז מוסקט מסננים את הטורטליני ומיד למחבת עם הרוטב,מנענעים מקפיצים בקטנה לערבוב.
6 מפזרים קרעים קטנים של בולגרית ומוצרלה,עלי בזיליקום, מכסים 2 דקות ומגישים :)