פסטה קצרה עם רטטוי
רטטוי הוא תבשיל של ירקות קיץ חתוכים לקוביות, שבאופן מסורתי מתבשלים בנפרד ורק בסוף מצטרפים לכדי תבשיל ריחני. כאן הוא מגיע בגרסה המהירה שלו, עם רוטב עשיר בירקות מגוונים, שעובד מעולה גם חם וגם קר
עופרי זוטא | mako אוכל
| פורסם 22/05/16
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (3 מנות):
חצי שקית פסטה קצרה
כף שמן זית
1 בצל, חתוך לקוביות
2 שיני שום, קצוצות
2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
1 זוקיני שטוף היטב, חתוך לקוביות
2 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות
חצי חציל, חתוך לקוביות קטנות
2 עגבניות, קלופה וחתוכה לקוביות
חצי כוס מים
מעט מלח
חופן עלי בזיליקום, קצוצים גס
אופן ההכנה:
1 מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים, ומניחים בצד.
2 מחממים היטב מחבת רחבה. מוסיפים את השמן, הבצל והשום, ומערבבים היטב.
3 מוסיפים את הגזר, הזוקיני, הפלפל והחציל, וכאשר הירקות מראים סימני צריבה יפים, מוסיפים את העגבנייה ומערבבים היטב.
4 מוסיפים למחבת את המים והמלח, ומביאים לרתיחה.
5 מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה, ומבשלים כ-5 דקות עד לקבלת רוטב סמיך.
6 מוסיפים לסיר את הפסטה המבושלת והבזיליקום, מערבבים, ומגישים.
לאתר של עופרי - ערן הגנן