פסטה עם פירורי לחם, צימוקים ואנשובי

פסטה בציפוי פירורי לחם

איילת הירשמן | יומן מטבח, הוצאת ידיעות אחרונות | פורסם 25/03/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.8 29 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

בסיציליה הייתי מסתדרת מצוין, ולו בשל מנהגם הבלתי מתפשר של הסיציליאנים לא להסתפק בפחמימה אחת (הפסטה) אלא גם להוסיף פירורי לחם – פריכים אך בו זמנית ספוגי שמן זית – שיתנוססו ממעל. גם חיבתם הברורה לצימוקים ולאנשובי משומר בשמן או במלח לא נסתרה מעיניי, אולי מפני שאלו שני מוצרי המזווה שאני מקפידה לקנות בכמויות למען יכניסו מתיקות, מליחות ושניהם ביחד לתבשילים שלי, כשלא יהיה לי כלום בבית (אם כי גם בלי האנשובי מדובר במנת נוחם ראויה ביותר).

מרכיבים (2 מנות):

4 כפות שמן זית
2 בצלים גדולים, קלופים וקצוצים דק
1/3 כוס צימוקים
1 כפית פלפלון צ'ילי מיובש או פלפלון צ'ילי טרי, פרוס דק
4-5 פילטים של אנשובי משומרים בשמן זית, מסוננים
3/4 כוס פירורי לחם גדוליםף או "פנקו", פירורי לחם יפניים עבים
אפשרות: קליפת לימון מגוררת, לפי הטעם
250 גרם (1/2 חבילה) פסטה ארוכה (אני אוהבת את המנה הזאת עם פטוצ'יני או פפרדלה, אבל היא תעבוד עם כל מה שיש)
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 הבצל: מחממים את השמן במחבת גדולה (שתוכל להכיל גם את הפסטה). מוסיפים את הבצל ומטגנים מעל להבה בינונית כ-15 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהוא רך מאוד וצבעו זהוב עמוק.

2 הצימוקים: בינתיים, שמים את הצימוקים בקערה ויוצקים עליהם מים חמים (לא רותחים ממש. רותחים שהצטננו קצת). משאירים כך בינתיים.

3 הכל ביחד: מוסיפים למחבת עם הבצל את הפלפלון החריף ושניים מנתחי האנשובי ומטגנים אותם קצת, תוך שמפוררים אותם בכף עץ, כך שממש ימסו לתוך השמן ויחדירו בו את טעמם המשובח. מסננים את הצימוקים ומוסיפים אותם למחבת, ביחד עם שאר האנשובי, ומטגנים קלות תוך ערבוב. מוסיפים מכמות פירורי הלחם, מערבבים היטב ומטגנים עוד כדקה-שתיים,עד שהם מזהיבים. אם רוצים, מוסיפים גם קצת קליפת לימון. מסירים מהכיריים.

4 הפסטה: מבשלים את הפסטה בסיר עם מים רותחים וממולחים עד שהיא מגיעה למצב אל דנטה (נגיס) ומסננים. מוסיפים למחבת ומערבבים היטב. מעבירים לצלחת, מוסיפים את שאר פירורי הלחם ואת הפטרוזיליה או הרוקט (אם רוצים) ומגישים.

** אפשרות: קליפת לימון מגוררת, לפי הטעם