לזניה צמחונית עם כל מיני ירקות
לזניית ירקות וגבינות מפוארת עם רוטב בשמל, אותה אפשר להפוך לדיאטטית יותר (עם גבינות רזות) ולגוון בכל ירק שתמצאו במקרר
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
500 גרם דפי לזניה
מעט שמן, לטיגון
2 בצלים, קצוצים
1 פלפל אדום, חתוך לקוביות גדולות
1 פלפל צהוב, חתוך לקוביות גדולות
1 בטטה, חתוכה לקוביות
1 גזר, פרוס לעיגולים
1 חציל, חתוך לקוביות
2 זוקיני או קישואים, חתוכים לקוביות גדולות
3 שיני שום, קצוצות
חופן עלי תרד
כפית אורגנו
מלח
פלפל שחור
לרוטב בשמל:
100 גרם חמאה
200 גרם קמח
450-500 מ"ל חלב (כשתי כוסות)
מלח
פלפל שחור
מעט אגוז מוסקט
גבינות:
1 יחידה כדור מוצרלה מגורר
100 גרם פרמזן
אופן ההכנה:
1 מטגנים את הבצל בסיר 2-3 דקות, ומוסיפים את הפלפלים. מטגנים 2-3 דקות ומוסיפים את הבטטה, וכך הלאה עם הגזר, החציל והזוקיני. לבסוף מוסיפים או השום והתרד, ומתבלים.
2 בסיר נפרד מכינים את הבשמל: ממיסים את החמאה בסיר ומסירים מהאש. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שמתגבש בצק. מחזירים לאש ולאט לאט מוסיפים את החלב, כחצי כוס בכל פעם. לא מפסיקים לערבב, כדי שלא ייווצרו גושים. התהליך כולו לוקח כ-15 דקות על אש נמוכה-בינונית. מוסיפים את המלח והפלפל ומעט אגוז מוסקט.
3 בתבנית חסינת אש יוצקים מעט רוטב בשמל, ועליו מניחים עלי לזניה כך שיכסו את התבנית. מניחים את הירקות, יוצקים בשמל וחוזרים על הפעולה עוד פעמיים. מניחים את השכבה האחרונה של דפי הלזניה, עליה בשמל ועליו מפזרים את הגבינות.
4 אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 40 דקות, עד שהלזניה מזהיבה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!