תמונת AVI׃ mako

ניוקי ברוטב שום, מרווה עגבניות ושמן זית

מתכון למנה איטלקית ברוטב אדום עם שלושה סוגי עגבניות. מנה צמחונית פשוטה ומזינה

ירדן חמו | מאסטר שף | פורסם 03/05/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.9 50 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לניוקי:

חצי ק"ג מלח גס

1 ק"ג תפוחי אדומה אדומים

קמח

ביצים

קצת פרמזן

לרוטב:

4 עגבניות שרי מנומרות

6 עגבניות שרי צהובות

4 עגבניות שרי תמר

4-5 כפות שמן זית

2-3 שני שום

3-4 עלי מרווה

חצי כפית מלח

אופן ההכנה:

1 מרפדים תבנית אפייה במלח גס, מסדרים את תפוחי האדמה ואופים שעה ב-220 מעלות. מרוקנים את תוכנם וסופגים את עודפי הנוזלים בנייר סופג. מעבירים לקערה.

2 שוקלים את תפוחי האדמה ומחלקים את המשקל ל-4 – זו כמות הקמח שצריך להוסיף. מוסיפים חלמון ביצה על כל חצי קילו של תפוחי אדמה ומערבבים בעדינות.

3 יוצרים גליל בעובי הרצוי וחותכים לריבועים.

4 חותכים את העגבניות לארבע ומטגנים בשמן זית יחד עם השום, המרווה והמלח. ממשיכים לטגן עד שכל הנוזלים מתאדים.

5 מרתיחים מים עם מלח בסיר גדול ומכניסים את הניוקי. כשהניוקי צפים מוציאים אותם לרוטב.

6 מגישים עם פרמזן.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!