תמונת AVI׃ mako
ניוקי ברוטב שום, מרווה עגבניות ושמן זית
מתכון למנה איטלקית ברוטב אדום עם שלושה סוגי עגבניות. מנה צמחונית פשוטה ומזינה
ירדן חמו | מאסטר שף
| פורסם 03/05/12
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
לניוקי:
חצי ק"ג מלח גס
1 ק"ג תפוחי אדומה אדומים
קמח
ביצים
קצת פרמזן
לרוטב:
4 עגבניות שרי מנומרות
6 עגבניות שרי צהובות
4 עגבניות שרי תמר
4-5 כפות שמן זית
2-3 שני שום
3-4 עלי מרווה
חצי כפית מלח
אופן ההכנה:
1 מרפדים תבנית אפייה במלח גס, מסדרים את תפוחי האדמה ואופים שעה ב-220 מעלות. מרוקנים את תוכנם וסופגים את עודפי הנוזלים בנייר סופג. מעבירים לקערה.
2 שוקלים את תפוחי האדמה ומחלקים את המשקל ל-4 – זו כמות הקמח שצריך להוסיף. מוסיפים חלמון ביצה על כל חצי קילו של תפוחי אדמה ומערבבים בעדינות.
3 יוצרים גליל בעובי הרצוי וחותכים לריבועים.
4 חותכים את העגבניות לארבע ומטגנים בשמן זית יחד עם השום, המרווה והמלח. ממשיכים לטגן עד שכל הנוזלים מתאדים.
5 מרתיחים מים עם מלח בסיר גדול ומכניסים את הניוקי. כשהניוקי צפים מוציאים אותם לרוטב.
6 מגישים עם פרמזן.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!