צילום׃ דניה ויינר, מתכוניישן

פסטה ברוטב עגבניות וקלמארי

מתכון למנה שהיא פינוק אמיתי. פסטה ברוטב עשיר של עגבניות ושמנת עם טבעות קלמארי ופרמזן

דניה ויינר | מתכוניישן | פורסם 29/03/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 2.6 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

500 גרם פסטה מכל סוג שתרצו

2 כפות שמן זית

2 שיני שום פרוסות

4 עלי מרווה / בזיליקום טריים

1 (720 מ"ל) צנצנת רוטב עגבניות Passata של חברת Mutti

1/2 כוס ממי הבישול של הפסטה

1/3 כוס שמנת מתוקה 15%

מלח ופלפל

400 גרם קלמארי נקי וחתוך לטבעות

פרמזן להגשה

אופן ההכנה:

1 בסיר גדול מרתיחים מים ומבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן. לקראת סוף הבישול שומרים בצד 1/2 כוס מהמים העמילניים של הפסטה. מסננים ומזלפים שמן זית כדי שלא ידבק.

2 במחבת עמוקה מחממים את שמן הזית, מוסיפים את השום ועלי המרווה (אם משתמשים בבזיליקום אין צורך לטגן, אפשר להוסיף אותו בשלב העגבניות), נזהרים שלא לטגן אותם יתר על המידה. שופכים פנימה את תכולת צנצנת העגבניות ומבשלים במשך 10-15 דקות על אש בינונית.

3 מוסיפים את מי הפסטה והשמנת וממשיכים לבשל עד לקבלת רוטב בעל סמיכות עדינה. מתבלים במלח ופלפל.

4 מכניסים את טבעות הקלמרי ומבשלים כ-5 דקות.

5 מגישים את הפסטה עם פרמזן.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!