פסטה עם נתחי פילה בקר, פורטבלה ואפונה ברוטב שמנת
מנה מאד טעימה ומרשימה ל 4-5 מנות בערך
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות לא כשר
מרכיבים :
50 גרם חמאה
כף שמן זית
3-4 בצלי שאלוט חתוכים לרצועות דקות
4-5 פטריות פורטבלה בינוניות (חתוכות לרבעים ואז לפרוסות דקות)
250 גרם פילה בקר חתוך לרצועות של חצי ס"מ על 4-5 ס"מ
מלח פלפל ושום לפי הטעם
חצי כפית פפריקה אדומה
1 כוס אפונה
קורנפלור להסמכת הרוטב (לפי הסמיכות שאוהבים)
250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
1-2 כפות יין לבן יבש
100 גרם פרמז'ן (מסוג רג'יאנו)
חצי חבילת פסטה
אופן ההכנה:
בסיר מבשלים את הפסטה.
ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את השמן זית, מוסיפים את רצועות בצלי השאלוט ואת פרוסות הפטריות פורטבלה. מוסיפים את הפלפל, מלח, פפריקה והשום. מטגנים קלות ואז מוסיפים את נתחי הבשר והאפונה, סוגרים את נתחי הבשר ומבשלים לדרגת מדיום רייר.
כשהבשר בדרגת צלייה הנכונה מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה. מוסיפים את היין לבן ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקורנפלור עד לסמיכות הרוטב הרצויה ומבשלים עד שהבשר מגיע לדרגת צלייה הרצויה.
כשהבשר מוכן מוסיפים 50 גרם מהפרמז'ן ומערבבים היטב.
מגישים על גבי הפסטה עם פרמז'ן מעל.