צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

פסטה ריגטוני עם שפונדרה בבישול ארוך

מנת פסטה חורפית ומענגת, עם טעמים עמוקים ובשר רך ומתפרק שאשכרה נמס בפה. ומה שהכי כיף: התנור יעבוד קשה בשביל הארוחה הזאת, אתם ממש לא. ותודה לעומר מילר ומסעדת חדר אוכל על המתכון

עומר מילר | mako אוכל | פורסם 21/02/17 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 156 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

קילו בשר שפונדרה

6 כפות שמן זית

מלח אטלנטי

פלפל שחור גרוס

2 גזרים קלופים, פרוסים גס

2 בצלים שלמים

ראש סלרי

2 כרשות, חצויות

3 כפות סילאן

חצי בקבוק יין אדום

2 עלי דפנה

5 ענפי תימין

5 תמרים מיובשים

חצי כוס צימוקים חומים

5 שזיפים מיובשים

לפסטה:

חבילת ריגטוני, ספגטי או פסטה אחרת אהובה, מבושלת לפי הוראות היצרן

אופן ההכנה:

1 מעסים את הבשר בשמן זית. מוסיפים מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס, כך שהבשר יהיה עטוף כולו.

2 שמים את הבשר יחד עם כל יתר המרכיבים בתבנית. אם הבשר לא מכוסה כולו בנוזלים, מוסיפים מים עד כיסוי.

3 מכסים את התבנית היטב ומכניסים לתנור שחומם ל-100 מעלות למשך כ-10 שעות. מוציאים, שולפים את הבשר מהנוזל ומפוררים עם הידיים לרצועות דקיקות.

4 מחממים במחבת 2 כפות שמן זית. מוסיפים את בשר השפונדרה ו-5 כפות מנוזל הבישול. מביאים לרתיחה. מוסיפים את הפסטה המבושלת ומגישים.