צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
פסטה ריגטוני עם שפונדרה בבישול ארוך
מנת פסטה חורפית ומענגת, עם טעמים עמוקים ובשר רך ומתפרק שאשכרה נמס בפה. ומה שהכי כיף: התנור יעבוד קשה בשביל הארוחה הזאת, אתם ממש לא. ותודה לעומר מילר ומסעדת חדר אוכל על המתכון
עומר מילר | mako אוכל
| פורסם 21/02/17
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
קילו בשר שפונדרה
6 כפות שמן זית
מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס
2 גזרים קלופים, פרוסים גס
2 בצלים שלמים
ראש סלרי
2 כרשות, חצויות
3 כפות סילאן
חצי בקבוק יין אדום
2 עלי דפנה
5 ענפי תימין
5 תמרים מיובשים
חצי כוס צימוקים חומים
5 שזיפים מיובשים
לפסטה:
חבילת ריגטוני, ספגטי או פסטה אחרת אהובה, מבושלת לפי הוראות היצרן
אופן ההכנה:
1 מעסים את הבשר בשמן זית. מוסיפים מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס, כך שהבשר יהיה עטוף כולו.
2 שמים את הבשר יחד עם כל יתר המרכיבים בתבנית. אם הבשר לא מכוסה כולו בנוזלים, מוסיפים מים עד כיסוי.
3 מכסים את התבנית היטב ומכניסים לתנור שחומם ל-100 מעלות למשך כ-10 שעות. מוציאים, שולפים את הבשר מהנוזל ומפוררים עם הידיים לרצועות דקיקות.
4 מחממים במחבת 2 כפות שמן זית. מוסיפים את בשר השפונדרה ו-5 כפות מנוזל הבישול. מביאים לרתיחה. מוסיפים את הפסטה המבושלת ומגישים.