רביולי בטטה ברוטב בשמל ואספרגוס

כיסונים רכים של בצק פסטה במילוי מתקתק של בטטה ותפוחי אדמה וברוטב בשמל קטיפתי

אבריאלה אהרון | מאסטר שף | פורסם 21/10/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.2 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

כוס וחצי לערך קמח

ביצה

רבע כוס שמן

3/4 לערך מים

למילוי

בטטה בינונית

תפו"א קטן

לרוטב

קופסא או צנצנת של אספרגוס משומר

בצל

חצי כוס שמן קנולה

קרטון שמנת בישול

כף קמח או קורנפלור

מלח ופלפל (אפשר גם באבקת מרק)

אופן ההכנה:

1 לשים יחד את כל מרכיבי הבצק ומניחים בצד.

2 קוצצים את הבצל, מטגנים עד לשקיפות. מסננים את האספרגוס, חותכים אותו ומוסיפים לבצל לטיגון קל.

3 מוסיפים את השמנת ומבשלים יחד עד לסמיכות לא מלאה. מוסיפים את התבלינים ואת הקמח/קורנפלור. מכבים את האש, מערבבים ובמידה וזה סמיך מדי אפשרי להוסיף חלב כדי לדלל עד המצב הרצוי.

4 פותחים את הבצק על משטח מקומח בעזרת מערוך ומרדדים לעובי של 1-2 ס"מ (רצוי עם מכונת פסטה). קורצים מהבצק את ריבועי הרביולי.

5 מבשלים יחד את תפוח האדמה והבטטה עד לרכות, מועכים לפירה ומוסיפים לעיסה 1-2 כף מרוטב הבשמל. מערבבים וממלאים את הרביולי. 

6 מרתיחים את הרביולי למספר דקות בסיר מים רותחים עם מעט מלח.

7 מגישים את הרביולי יחד עם רוטב הבשמל.