צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

ספגטי מיטבולס

כשאנחנו רעבים וחושבים על הארוחה הבאה - סיר של ספגטי עם כדורי בשר מככב קבוע בפנטזיות שלנו: כזה עם קציצות רכות ומתובלות כמו שצריך ורוטב עגבניות פשוט וטעים, כזה שאוכלים ומבקשים עוד מנה. הנה, כזה בדיוק

ענבר ינאי | mako אוכל | פורסם 20/02/17 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 190 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקציצות:

חצי צרור פטרוזיליה קצוץ (רק עלים)

שלושת רבעי צרור בזיליקום קצוץ (רק עלים)

חצי כפית תימין קצוץ

3-4 פרוסות חלה/לחם לבן ללא הקשה

קילו בשר בקר טחון (עדיף חצי טלה ושיהיה טחון פעמיים)

בצל קטן, קצוץ דק מאוד

2 שיני שום, כתושות

2 ביצים

3 כפיות רסק עגבניות

2 כפיות שטוחות מלח

כפית פלפל שחור

שמן לטיגון

לרוטב:

שמן זית

4 שיני שום, פרוסות

רבע פלפל צ'ילי קצוץ (לא חובה)

800 גרם עגבניות מרוסקות

2 כפות רסק עגבניות

כפית סוכר

2 כפיות מלח

כפית פלפל שחור

כפית בזיליקום טרי קצוץ

כפית אורגנו טרי קצוץ

חצי כפית תימין טרי קצוץ (את כל עלי התבלין ניתן להחליף בתבלינים יבשים)

פלפל שאטה גרוס

לפסטה:

חבילת ספגטי, מוכנה לפי הוראות היצרן

אופן ההכנה:

1 מכינים את הקציצות: קוצצים דק את כל הירוקים, מרטיבים את החלה, סוחטים היטב וקוצצים. מערבבים בקערה את כל המרכיבים ולשים עד שהתערובת אחידה.

2 בודקים את התיבול ומתקנים בהתאם לצורך. יוצרים כדורים קטנים מכל התערובת, ומטגנים.

3 מכינים את הרוטב: בסיר רחב מטגנים שום וצ'ילי עד להזהבה של השום. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת רסק העגבניות. מוסיפים את התבלינים ועשבי התיבול ומביאים לרתיחה. מתקנים תיבול.

4 מוסיפים בזהירות את הקציצות, אחת ליד השנייה (ולא אחת על השנייה). מבשלים כ-40 דקות על אש נמוכה מכוסה חלקית, או עד שהרוטב מסמיך והקציצות מוכנות. מגישים עם הספגטי.

>> את המתכון הזה קיבלנו מעומר מילר, ויש במדור שלו עוד המון מתכונים פצצה