פסטה פנה ברוטב פטריות, ערמונים, שמנת ובולגרית מעודנת
מתכון שעובר דורות במשפחה כבר יותר מ3 דורות
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
מצרכים:
1 כוס ערמונים רכים בוואקום (להשיג ברשתות השיווק)
2 כפות שמן זית
1 בצל שאלוט קצוץ
2 שיני שום פרוסות דק
פלפל שחור גרוס
1 סלסלת פטריות פורטובלו, חתוכות מעט גס
1 סלסלת פטריות שמפיניון, חצויות
1/3 כוס יין אדום
2 שמנת מתוקה להקצפה 38%
מלח
400 גרם פסטה פנה
250 גרם גבינת פיראוס בולגרית מעודנת 9%
אגוז מוסקט
1/3 כוס עירית קצוצה
אופן ההכנה:
1 חוצים את הערמונים.
2 מחממים 2 כפות שמן זית וצולים את השאלוט הקצוץ לצבע זהוב.
3 מוסיפים קורט פלפל שחור גרוס, את השום הפרוס, את הפטריות החתוכות והערמונים וצולים כ-5 דקות מעל חום גבוה.
4 מוסיפים 1/3 כוס יין אדום ומצמצמים את הנוזל לחצי.
5 מוסיפים את השמנת המתוקה עם 2 קורט מלח ומערבבים מעל חום בינוני, להסמכה של הרוטב.
6 לפני ההגשה: מבשלים לרמת "אל דנטה" את הפסטה, מסננים היטב מהמים.
7 מוסיפים מעל הרוטב מהפסטה ומערבבים.
8 מעל המנות החמות מוסיפים בנדיבות בולגרית מעודנת מגורדת ומעליה אגוז מוסקט מגורר ועירית קצוצה.