צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל

פשטידת פסטה, אגוזי מלך וקשקבל

מתכון לפשטידה פשוטה ומפתיעה בטעמה העשיר. אפשר להכין משאריות פסטה

אסתי רותם | mako אוכל | פורסם 25/05/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.4 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

המרכיבים:

250 גרם (חצי חבילה) פסטה קצרה

1 כף חמאה

1 כף קמח

כוס ורבע חלב

150 גרם גבינת קשקבל מגוררת, או חתוכה לקוביות קטנות

1 כפית פלפל שחור גרוס

1/4 כפית מלח

5 שיני שום כתושות

2 ביצים

100 גרם אגוזי מלך קלויים, קצוצים גס

אופן ההכנה:

1 מבשלים את הפסטה שתי דקות פחות מהזמן המצוין על האריזה. מסננים.

2 ממסים חמאה בסיר בינוני ומוסיפים את הקמח. מערבבים היטב עד שכל החמאה נספגת בקמח.

3 מוסיפים את החלב לאט ובהדרגה, כרבע כוס בכל פעם. מערבבים בכל פעם היטב עד שאין גושים לפני ההוספה הבאה.

4 מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים תוך ערבוב עד שהרוטב מסמיך מעט. מוסיפים את הגבינה ומערבבים היטב עד שהגבינה נמסה. מסירים מהאש.

5 מוסיפים פלפל, מלח ושום, מערבבים, מכסים, ומניחים לרוטב להצטנן לטמפרטורה נעימה למגע.

6 מוסיפים ביצים ואגוזים ומערבבים היטב. מוסיפים את הפסטה ומערבבים.

7 יוצקים את התערובת לתבנית משומנת בגודל 20X20 ס"מ ואופים 25 דקות בחום של 180 מעלות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!