ארוחת הערב הכי מהירה שיש
מעגל כיפי של אטריות אדמדמות, שעליו אפשר להגיש כל מה שרוצים: מקישוט של ירקות ועד רוטב בולונז
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
במדרג ארוחות הערב יש אצלי עדיפות לכאלה שלוקח מעט זמן להכין. זה משאיר הרבה יותר זמן לטיולים בחוץ עם גמדות הבית בלי צורך למהר, עצירות ממושכות ליד טורי נמלים, תחרויות ריצה מהעץ הגדול עד הבית וחבישת השריטות בברכיים של זו שנפלה בדרך. חוץ מזה, ארוחות מהירות משאירות לאמא זמן לקפה בין חבישות הברכיים להכנת הארוחה. אז מה תאמרו על ארוחה שדורשת פחות מעשר דקות הכנה, מאפשרת גיוון עם או בלי תוספות, לא מצריכה קילוף, חיתוך או קיצוץ ומלכלכת שני כלים בלבד? מבחינתי זו ארוחה שיושבת גבוה מאוד ברשימת ארוחות החובה בכל בית.
מרכיבים :
למחבת בקוטר 28 ס"מ:
2 כוסות אטריות דקיקות
כוס וחצי מים רותחים
2 כפות קטשופ
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
מעט שמן, לטיגון
אופן ההכנה:
1 מערבבים את המים עם הקטשופ והתבלינים.
2 מחממים במחבת מעט שמן. מוסיפים את האטריות ומטגנים אותן מעט תוך ערבוב מתמיד, עד שהן מזהיבות מעט (דקה או שתיים, לא יותר).
3 מוסיפים את הנוזלים. מנמיכים את האש ומכסים.
4 מבשלים 5-7 דקות, עד שכל המים נספגים באטריות, ומכבים את האש. משאירים מכוסה שתי דקות נוספות. מחליקים תרווד מתחת לאטריות כדי לוודא שלא נדבקו למחבת, והופכים על צלחת גדולה. אם העיגול מתפרק מעט – לא נורא. מסדרים אותו בקלות רבה. מגישים עם או בלי תוספות.
תוספות וגיוונים:
* מפזרים מעט גבינה צהובה. אצלנו אוהבים לגרר פרמזן על האטריות. אפשר להוסיף מעל הגבינה זיתים, תירס, טונה, בצל, פלפלים... בעצם, כל מה שמתאים על פיצה יתאים גם כאן.
* גמדת הבית הראשית אוהבת להניח ביצת עין על האטריות ולהניח לחלמון להתערבב בהן.
* אפשר להשתמש במעגל האטריות כבסיס לבולונז או תבשיל ירקות. במקרה הזה אפשר לוותר על הקטשופ ולקבל בסיס אטריות בטעם יותר ניטרלי. מתאים גם לארוחת צהריים!
* מניחים על האטריות סלט ירקות מתובל בשמן זית וזעתר, בתוספת גבינה בולגרית.
* פלפל, קטשופ, טבעות זיתים שחורים וקצת דמיון יהפכו את המעגל שלכם לחיפושית חמודה, ואת ארוחת הערב לכיפית במיוחד.
* אפשר להוסיף 1/2 כוס גרגרי תירס בשלב הראשון ולהמשיך לפי המתכון.
* אפשר כמובן לשנות את התיבול כיד הדמיון ולפי טעמכם, להוסיף עשבי תיבול יבשים ותבלינים שונים.
אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות.
עוד מתכונים שווים לילדים:
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!