צילום׃ SharonCobo, Istock

פסטת אנשובי, עגבניות וזיתי קלמטה

שילוב עוצמתי של טעמים וניחוחות במנה מעט חריפה

יונית נפתלי | mako | פורסם 26/03/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 1 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

5 עגבניות חתוכות גס

1 שן שום כתושה

1/4 פלפל חריף ירוק

15 זיתי קלמטה מגולענים וחצויים (או חתוכים לרבעים)

3 דגי אנשובי מומלחים

400-500 גרם פסטה בצורת קונכיות

אופן ההכנה:

1 מגרדים את שכבת המלח והעור מהאנשובי, שוטפים את האנשובי היטב ונפטרים ממעט העצמות שישנן.

2 מטגנים את הפלפל החריף בשמן זית במשך דקה או שתיים, מוסיפים את העגבניות ומערבבים. מבשלים את העגבניות על אש נמוכה בסיר מכוסה במשך עשר דקות. כשהעגבניות מתרככות וקליפתן נפרדת מעליהן, מוסיפים את הזיתים והאנשובי ונותנים לו להתמוסס לתוך העגבניות (עניין של 5-10 דקות).

3 אם הלהבה גבוהה מדי התערובת עלולה להתייבש ואף להיחרך, במקרה כזה מוסיפים 1/8 כוס מים ומנמיכים את הלהבה. את השום הכתוש מוסיפים רק עכשיו, כדי שישמור על מרבית טעמיו אך בכל זאת יתעדן מעט בזכות הבישול.

4 במהלך הכנת הרוטב מבשלים את הפסטה במי מלח ומסננים. מוסיפים את הפסטה המסוננת לסיר הרוטב ומערבבים תוך כדי הקפצה במשך דקה או שתיים.