צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

פסטה ברוטב שמנת טבעוני

לוח השנה מתעקש שעכשיו דצמבר ואנחנו מתעקשים להאמין, ולכן מגישים לכם פסטה חורפית ועשירה עם תחליף בריא וטעים לשמנת

ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל | פורסם 03/12/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 78 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

יש משהו מאוד כיפי ומנחם בערמונים. אפשר לקנות אותם בקליפתם ולאפות בתנור בבית, אבל היום כבר אפשר להשיג אותם במרכולים מוכנים לאכילה באריזות ואקום. השילוב הקלאסי מדבר על ערמונים ושמנת, אבל אני גיליתי שאפשר להגיע לאותו מרקם שמנתי גם ללא שמנת, באמצעות חלב קוקוס. כשאני קונה חלב קוקוס אני תמיד מחפשת את דל השומן ביותר, וכדי לעבות את הרוטב אני מוסיפה לו חמאת שקדים. השילוב הזה, של חלב קוקוס וחמאת שקדים, יוצר רוטב שמנת טבעוני מעולה, שלו אפשר להוסיף כל תוספת שאוהבים - מערמונים, דרך פטריות ובצל ועד סלמון מעושן.

 

מרכיבים :

1 חבילת פסטה מלאה

1 פחית חלב קוקוס

100 גרם ערמונים קלופים וקלויים קצוצים

כוס אפונה ירוקה קפואה

שן שום כתושה

מעט אגוז מוסקט

מלח

פלפל

כף גדושה של חמאת שקדים (שקדייה)

אופן ההכנה:

1 מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן.

 

2 בסיר קטן מערבבים את חלב הקוקוס, הערמונים, האפונה, השום והתבלינים. מביאים יחד לרתיחה תוך כדי ערבוב.

 

3 מנמיכים את האש ומוסיפים את חמאת השקדים. מערבבים עד שהרוטב הופך להיות סמיך וחלק.

 

4 מוזגים את הרוטב על הפסטה ומגישים.

 

ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.

 

>> בשבוע שעבר הכנו סלט בורגול, כרובית ופלפלים קלויים