צילום׃ בועז לביא, על השולחן

פאד-תאי ילדים עם חמאת בוטנים

אטריות אורז עם טעמים שמשחקים בין מלוח למתוק, ובעיקר עם טעם נהדר של בוטנים. ויש גם גיוון למבוגרים

אורלי פלאי-ברונשטיין | על השולחן | פורסם 21/04/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.8 29 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

200 גרם (1 חבילה) אטריות אורז רחבות
250 גרם חזה עוף חתוך לרצועות
100 גרם טופו חתוך לקוביות
3 כפות רוטב סויה
4 כפות שמן קנולה
2 שיני שום קצוצות דק
1/2 בצל סגול קצוץ דק
1/2 כפית ג’ינג’ר קצוץ דק
2 ביצים טרופות
1/4 כוס רוטב פאד-תאי קנוי או ביתי (המתכון בלינק)
1 כף חמאת בוטנים מדוללת במעט מים
חופן נבטי שעועית

אופן ההכנה:

1 משרים את האטריות כשעה במים כדי לרכך אותן. מים חמים ירככו אותן מהר יותר.

2 משרים את העוף והטופו בסויה ומכניסים למקרר לכחצי שעה.

3 מחממים ווק עם שמן ומקפיצים שום, בצל סגול וג’ינג’ר. מוסיפים את העוף והטופו ומקפיצים תוך כדי מחיצת המרכיבים לתחתית הווק בעזרת מרית שטוחה.

4 מזיזים את תכולת הווק לדפנות כדי לפנות את המרכז, מוסיפים ביצים ומערבבים אותן עד שהן נהפכות למקושקשת. מוסיפים את האטריות עם מעט מים שיעזרו להן להתרכך.

5 מערבבים רוטב פאד-תאי עם חמאת בוטנים ומוסיפים לווק עם נבטים. מקפיצים 2 דקות לקבלת פאד-תאי בגוון חום אחיד.

גיוון: מבוגרים יאהבו לאכול את המנה עם חצי לימון, בוטנים, כוסברה ובצל ירוק.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!