תמונת AVI׃ mako

רביולי ממולא ‘‘ביצת הפתעה‘‘

רביולי סלמון, תרד וריקוטה שבאמצעו מחכה הפתעה חלמונית וצהבהבה. הזדמנות מצוינת להתאמן על הפסטה הטרייה שלכם

מיטל שויצמן | מאסטר שף | פורסם 17/01/14 
  • זמן עבודהשעה ושלושת רבעי
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.6 42 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

למילוי:

125 גרם תרד
50 גרם סלומון מעושן חתוך לחתיכות קטנות
125 גרם גבינת ריקוטה פרסקה
40 גרם גבינת פרמזן מגורדת
גרידה של חצי לימון
מעט אגוז מוסקט טרי

לבצק:

200 גרם קמח
2 ביצים
קורט מלח
4 חלמונים

להגשה:

20 גרם חמאה
20 גרם פרמז'ן
שמן כמהין או שמן זית

אופן ההכנה:

1 המילוי: מאדים את התרד במים רותחים עד לריכוך. מסננים, מצננים קלות וסוחטים את התרד מנוזלים באמצעות הידיים.

2 קוצצים את התרד דק ככל האפשר ושמים בקערה. מוסיפים לקערה את הסלמון הקצוץ , את גבינת הריקוטה, הפרמזן, גרידת לימון , מלח, פלפל ואגוז מוסקט לפי הטעם. מערבבים היטב את כל המרכיבים ומעבירים לשקית זילוף ומניחים בצד.

3 הפסטה: שמים את הקמח בקערה ויוצרים גומה במרכז. שוברים את הביצים לתוך הגומה, מוסיפים מלח ובעזרת מזלג מערבבים את הביצים לתוך הקמח. כאשר נוצרים פירורי קמח מתחילים ללוש עם הידיים עד שהבצק הופך לאלסטי וחלק. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים כפית שמן זית. אם הבצק רטוב מדי מוסיפים קמח. מכסים בניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח במשך 30 דקות.

4 לוקחים חתיכה מהבצק בגודל כדור טניס, (את שאר הבצק שומרים מכוסה, אחרת יתייבש). ומרדדים. מעבירים במכונת פסטה, החל מהדרגה העבה ביותר ועד לדרגה הדקה ביותר. בין דרגה לדרגה רצוי לפזר מעט קמח. בסופו של דבר נוצרים שני גיליונות ארוכים של פסטה.

5 מניחים את גיליונות הפסטה על משטח מקומח ובאמצעות טבעת בקוטר 12.5 ס"מ קורצים (לא עד הסוף) 4 עיגולים מגיליון פסטה אחד.

6 בעזרת שקית הזילוף מזלפים על העיגולים של 2.5 ס'‘מ מקצה הפסטה ו-2.5 ס''מ לגובה, כך שהאמצע של הרביולי יהיה ריק. מוסיפים את חלמון הביצה לתוך החלל הריק ומזגגים מעט מלח. מלבישים על הגיליון הריק על זה עם המילוי (אם טיפה התייבש בקצוות מברישים עם מים). אוטמים בחוזקה ובעדינות סוחטים את כל האוויר החוצה. חותכים את הרביולי באמצעות הטבעת ל-4 עיגולים. מניחים כל אחד מהם על נייר אפייה בגודל ריבוע.

7 בסיר גדול מרתיחים מים על אש גבוהה. מכניסים את הרביולי עם נייר האפייה אחד אחרי השני בעדינות רבה. הרביולי מוכנים כשהם מתחילים לצוף (בערך 4 דקות).

8 בזמן שהפסטה מתבשלת, ממיסים את החמאה במחבת עד שהיא מתחילה לבעבע.

9 הרכבת המנה: מוציאים בזהירות את הרביולי מהמים אחד בכל פעם מורידים את נייר האפייה, בעזרת כף מחוררת וממקמים רביולו אחד על כל צלחת. מפזרים גבינת פרמזן מגוררת , כפית מהחמאה המומסת ומטפטפים כמה טיפות שמן כמהין. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים