צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

סלט חם-קר של פסטה וירקות

חשבתם שמתוק-מלוח זה השילוב הנכון לעונה? תחשבו שוב, כי יש לנו בשבילכם סלט חם-קר של פסטה וירקות, גם אפויים וגם טריים, שעושים שמח על השולחן ובפה. כשאומרים על אוכל שהוא כיפי מתכוונים בדיוק לזה

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 06/10/11 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 56 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

1 זוקיני, חתוך לפרוסות או קוביות

1 חציל קטן, חתוך לקוביות

4 פטריות שמפניות, חתוכות לרבעים

300 גרם עגבניות שרי, חצויות

3 כפות רוטב צ'ילי מתוק

2 כפות חומץ בלסמי

שמן זית

פלפל שחור גרוס

3 שיני שום כתושות

חצי חבילת פסטה, מאיזה סוג שאוהבים

חצי כוס עגבניות שרי חצויות

רבע כוס עלי בזיליקום, שלמים או חצויים

חצי כפית אורגנו יבש

רבע כוס זיתים שחורים, מגולענים וקצוצים

מלח

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מערבבים בקערה את הזוקיני, החציל, הפטריות ו-300 גרם עגבניות השרי עם רוטב הצ'ילי, הבלסמי, כף שמן זית, הפלפל השחור והשום. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כחצי שעה, עד שהירקות מתרככים.

3 מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומסננים.

4 מערבבים בקערת הגשה את הפסטה המבושלת, הירקות האפויים, עגבניות השרי הטריות, הבזיליקום, האורגנו, הזיתים וכף נוספת של שמן זית. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם, ומגישים. 

לבלוג של אינס שילת ואפיק - תיק אוכל

 

>> בפעם הקודמת הכנו פשטידת תפוחי אדמה וחצילים, יצא משהו משהו

>> והנה המג'דרה החדשה שלנו: יותר קלה, יותר בריאה ויותר טעימה