לזניה בטטה וגבינות.
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
חבילת דפי לזנייה
5 בטטות בינוניות מעוכות לפירה
כפית דבש
100 גרם חמאה
כף גדושה מרק עוף מומסת בכוס מים רותחים
כף גדושה רסק עגבניות מקופסא מומסת בחצי כוס מים רותחים
250 גרם שמנת 15% לבישול
400 גרם גבינת ריקוטה
חצי קופסת שימורים של זיתים שחורים מגולענים
בצל ירוק קצוץ דק
בזיליקום קצוץ גס
כוס גבינת פרמז'ן מגוררת
אופן ההכנה:
1מועכים את הבטטות לפירה, בכוס מים רותחים ממיסים כף גדושה מרק עוף ומערבבים עם הפירה, ולאחר מכן מוסיפים את הרוטב עגבניות, ממיסים את החמאה עם הכפית דבש מוסיפים לפירה ומערבבים.
2 בסיר על אש קטנה מערבבים את השמנת עם הגבינת ריקוטה עד שהתערובת נהיית חלקה.
3 על תבנית משומנת מסדרים שכבת עלי לזנייה, ומעליה שכבה מהפירה בטטה מעל זה מפזרים את הבזיליקום והבצל ירוק קצוץ, מעל את שיכבת הגבינה והשמנת, מעל השמנת מפזרים את הזיתים השחורים ומעל מפזרים מעט פרמז'ן, חוזרים על אותה פעולה 2-3 פעמים עד שהתבנית מלאה, מכניסים לתנור שחומם כמה דקות מראש לחום 200 מעלות, ואופים כ20 דקות.