פטוצ'יני סלמון, מנגולד ועגבניות מיובשות ביין לבן
מתכון נפלא שטעמיו השונים מתמזגים לכדי סימפוניה פנומנלית בפה... מנה שתמיד משלבת בדמיוני, הן את הבית והן מסעדה איטלקית משובחת.
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
1 חבילת פסטה פטוצ`יני (500 גרם) מבושלת לפי הוראות יצרן
30 גרם חמאה
2 כפות שמן זית
1 בצל סגול חצוי ופרוס
1 צרור עלי מנגולד (החלק הלבן חתוך בנפרד לחלק הירוק)
3 שיני שום
1 (100 גרם) חבילת עגבניות לחות או מיובשות קצוצות
1 פלפל אדום חריף קצוץ (לא חובה)
500 גרם פילה סלמון טרי חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ
120 מ"ל יין לבן יבש (חצי כוס)
מלח ופלפל שחור גרוס
אגוז מוסקט מגורר טרי
להגשה: גבינת פרמז'ן איכותית.
אופן ההכנה:
1 ממיסים חמאה עם שמן זית במחבת, מוסיפים את החלק הלבן של המנגולד, מטגנים כ 5 דקות עד שמתרכך ומזהיב מעט. מוסיפים שום, עגבניות מיובשות ופלפל חריף ומטגנים עוד 3-4 דקות.
2 מוסיפים את קוביות הסלמון למשך כ 2 דקות עד שצבען משתנה, מוסיפים את החלק הירוק של המנגולד ומטגנים כדקה עד שהמנגולד מתרכך.
3 יוצקים יין, מוסיפים תבלינים ומביאים לרתיחה, מבשלים 1-2 דקות, מוסיפים את הפסטה ומערבבים דקה.
4 מגישים בליווי גבינת הפרמזן המגוררת.
5 שמרו קצת לחברים ולמשפחה. בתאבון!