צילום׃ דנה בר-אל שוורץ

ספגטי עגבניות ונקניקיות בסיר אחד

המתכון הזה הוא מסוג המתכונים שכותבים את עצמם, אין בו שום דבר מפתיע או מקורי. אבל אחרי שראינו שזה לא קרה והילדים דרשו פסטה נקניקיות - עשינו את זה בשבילו. לא במיוחד בריא, לא מזין בכלל, אבל אוף כמה טעים

דנה בר-אל שוורץ | mako | פורסם 04/06/25 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי

לא אוהב

שנה גודל אות

פסטה עם נקניקיות היא לא באמת מאכל שמצריך מתכון. מטגנים נקניקיות, מבשלים פסטה, וזהו בערך. רוצים את זה עגבנייתי? הוסיפו רסק עגבניות, באמת לא תורה מסיני. אז למה אנחנו בכל זאת מעלים את המתכון הזה? גם כי אחרי שהכנו אותו כמה וכמה פעמים, בכל פעם בשינויים קלים, גילינו שזאת אחת הארוחות שהילדים הכי אוהבים, ואם להודות על האמת גם אנחנו עצמנו לא ממש מצליחים לסרב לקערה כזאת. 

 

ולמה עוד? כי מצאנו שהכמות של שני בצלים היא האידיאלית לתוצאה המתקתקה שאנחנו אוהבים, שהכי כיף להשתמש בחצי פפריקה מתוקה רגילה וחצי פפריקה מעושנת, שמוסיפה ארומה של ביסלי לכל העסק (הכי כיף, אבל לא חובה), ובעיקר שממש לא צריך לבשל בנפרד את הפסטה. הכל עובד נהדר בסיר אחד. 

מרכיבים (4 מנות):

500 גרם ספגטי (או כל פסטה שאוהבים)

חבילת נקניקיות (300-400 גרם) - איכותיות יותר או פחות, לבחירתכם, ואפשר גם טבעוניות

שמן זית, לטיגון

2 בצלים, קצוצים

קופסה (100 גרם) רסק עגבניות (אם אוהבים את הפסטה אדומה יותר - קופסה וחצי ואפילו שתיים)

כפית פפריקה מתוקה

כפית פפריקה מעושנת, אם יש (לא חובה)

כפית פלפל שחור, טחון או גרוס

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 מרתיחים קומקום מלא במים.

2 מטגנים את הבצל בשמן זית עד שהוא מתחיל להזהיב.

3 פורסים את הנקניקיות לטבעות (אם יש ילדים קטנים - חצאי טבעות או קוביות קטנות) ומוסיפים למחבת. ממשיכים לטגן תוך ערבוב עד שהנקניקיות מתחילות להשחים (אם אין סבלנות אפשר לא להגיע לשלב הזה, אבל כדאי). 

ספגטי נקניקיות בסיר אחד. יעבוד עם כל פסטה (צילום: דנה בר-אל שוורץ)
ספגטי נקניקיות בסיר אחד. יעבוד עם כל פסטה|צילום: דנה בר-אל שוורץ

4 מוסיפים רסק עגבניות, פפריקה מתוקה ופפריקה מעושנת, פלפל ומלח ומטגנים עוד 2 דקות תוך ערבוב. 

5 מכניסים את הספגטי לסיר (אם הוא לא נכנס אפשר לשבור אותו לכמה חלקים), ומוסיפים מים רותחים עד שהספגטי מכוסה. 

6 מכסים את הסיר, מנמיכים להבה ומבשלים כ-15 דקות. מערבבים מדי פעם. אם רואים שהספגטי כבר מבושל ועדיין יש נוזלים - פותחים את המכסה ונותנים להם להתאדות כמה דקות. אם כבר אין מים והספגטי עדיין לא רך - מוסיפים מעט מים רותחים, מערבבים וממשיכים לבשל.