לזניה בשלושה צבעים
לכל אלה שרואים תמונות של פסטות צבעוניות בחשבונות האינסטגרם של אחרים ובטוחים שהם לא היו יכולים לעשות את זה - הנה ההוכחה שאתם טועים. לזניית קנלוני בשלל צבעים היא לגמרי משהו שאתם יכולים לתקתק, וזו ההוכחה
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לפסטה הטבעית:
כוס וחצי קמח לפסטה (או קצת יותר, אם הבצק יוצא דביק ממש)
ביצה + חלמון, טרופים
כף שמן זית
חצי כפית מלח
לפסטת התרד:
חצי כוס של עלי תרד מאודים וטחונים
2 כוסות קמח פסטה (או קצת יותר, אם הבצק יוצא דביק ממש)
ביצה
כף שמן זית
חצי כפית מלח
לפסטת הסלק:
2 סלקים מבושלים וטחונים ללא גושים
2 כוסות קמח פסטה (או קצת יותר, אם הבצק יוצא דביק ממש)
ביצה
כף שמן זית
חצי כפית מלח
לרוטב העגבניות:
2 כוסות עגבניות מרוסקות
4 שיני שום, כתושות
רבע כוס עלי בזיליקום קצוצים
כפית סוכר חום
כפית שטוחה מלח
רבע כפית פלפל שחור
5 כפות שמן זית
למלית:
500 גרם גבינה למילוי ללא טעם
2 ביצים טרופות
כפית מלח
פלפל שחור
כפית שום גבישי
אופן ההכנה:
1 מכינים את שלושת סוגי הפסטה: בקערה אחת לשים את כל חומרי הבצק הטבעי עד לאחדות, בקערה שנייה לשים את חומרי בצק התרד ובקערה שלישית את חומרי בצק הסלק.
2 עוטפים כל אחד מהכדורים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.
3 מערבבים יחד את חומרי הרוטב.
4 מערבבים יחד את חומרי המלית.
5 מרדדים כל כדור פסטה במכונת הפסטה רק עד שהוא מגיע לעובי של ס"מ. חוצים כל אחת מהיריעות.
6 מסדרים את מלבני הבצק זה על זה, לפי הצבעים (ראו בסרטון). מהדקים מעט ופורסים לפרוסות של ס"מ, שבכל אחת מהן ישנם כל הצבעים.
7 מרדדים כל פרוסה במכונת הפסטה לעלה פסטה דק. הפסים צריכים להיות מופנים בצורה אנכית למכונה.
8 חותכים את היריעות הצבעונית שהתקבלו לריבועים של כ-12 ס"מ ומניחים על משטח מקומח בקמח פסטה.
9 ממלאים כל ריבוע במלית ומגלגלים. מסדרים בתבנית ושופכים מעל את הרוטב.
10 אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-25 דקות.
11 מגישים עם הרבה פרמזן.