פסטה בולונז בסיר אחד
אחד מקיצורי הדרך המוצדקים והטעימים: לא מוותרים כאן על הירקות או על היין, אבל את הפסטה מבשלים כבר בתוך הרוטב והעמילן רק מוסיף. כל מה שטעים בבולונז קלאסי, אבל בפחות זמן ובפחות כלים לשטוף
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
כמה שאנחנו אוהבים מתכונים בסיר אחד שחוסכים לנו כלים לשטוף והפעם: פסטה בולונז, מתכון קל וטעים בטירוף שרק תרצו להכין שוב ושוב. העמילן שבפסטה מסמיך את הרוטב, מאחד את הטעמים של התבשיל ומשדרג את הבולונז הקלאסי שכולם אוהבים. בתיאבון!
מרכיבים :
500 גרם פסטה שאוהבים (כאן השתמשנו בחונקי כמרים)
800 גרם בשר בקר טחון
5 כפות שמן נטרלי
בצל קצוץ לקוביות
2 גזרים בינוניים קצוצים לקוביות קטנות
2 גבעולי סלרי קצוצים דק (כולל העלים)
כוס רוטב עגבניות מוכן (מחית חלקה)/4 עגבניות מגוררות בפומפייה
3 שיני שום פרוסות דק
3 כפות גדושות רסק עגבניות
5 כוסות מים
פלפל שאטה חריף (לא חובה)
תימין
רבע כוס יין אדום
כף גדושה פפריקה מתוקה
חצי כפית פלפל אנגלי טחון
כף מלח
חצי כף פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את קוביות הגזר וממשיכים לטגן 2-3 דקות נוספות. מוסיפים גם את הסלרי הקצוץ ומערבבים.
2 מוסיפים לסיר את הבשר הטחון ובעזרת כף עץ מפוררים אותו עד שהוא משנה את צבעו.
3 מוסיפים לסיר רוטב עגבניות (מחית חלקה/עגבניות מגוררות), פרוסות שום, רסק עגבניות ומערבבים.
4 מוסיפים מים, צ'ילי יבש, תימין, יין אדום ומערבבים. כשהמים מבעבעים מתבלים בפפריקה מתוקה, פלפל אנגלי טחון, מלח ופלפל שחור גרוס (טועמים ומתקנים טעמים במידת הצורך).
5 מבשלים את הבולונז למשך 10 דקות ולאחר מכן מוסיפים לסיר את הפסטה וממשיכים לבשל לעוד כ-20 דקות עד שהפסטה מתבשלת (ערבבו את התבשיל כל 5 דקות בערך כדי שהפסטה לא תדבק לתחתית).
ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים
בתיאבון!