פטוצ'יני ברוטב ירקות קיץ
מתכון לפסטה ביתית עם חצילים וקישואים בסגנון איטלקי. מנה קיצית מעולה
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לפסטה:
150 גרם קמח לבן
50 גרם קמח דורום
2 ביצים
קורט מלח
לרוטב:
בצל חתוך לקוביות גסות
שמן וחמאה, לטיגון
3 שיני שום, קצוצות
גזר חתוך לקוביות גסות
קישוא וחצי, חתוך לקוביות גסות
חצי חציל, פרוס וחתוך לקוביות גסות
2 עגבניות, חתוכות לקוביות גסות
חופן נדיב של פטרוזיליה קצוצה
3 מחטי רוזמרין
2 ענפי תימין, קצוץ
5 עלי אורגנו
תערובת תבלינים איטלקית
להגשה: פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל מרכיבי בצק הפסטה לאיחוד. עוטפים בניילון נצמד ומקררים חצי שעה.
2 מרדדים במכונה לעובי דק וחותכים לפטוצ'יני.
3 לרוטב: מטגנים בצל בחמאה ושמן עד הזהבה ומוסיפים שום. מוסיפים גזר ומטגנים 3-4 דקות. מוסיפים קישואים וחצילים ומטגנים דקה.
4 מוסיפים עגבניות, פטרוזיליה, רוזמרין, תימין, אורגנו וכמות נדיבה של תערובת תבלינים איטלקית ומבשלים עוד דקה.
5 חולטים 3-4 דקות את הפטוצ׳יני במים רותחים, מעבירים לרוטב ומערבבים על האש עוד חצי דקה. מגישים עם פטרוזיליה קצוצה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!