לזניה פונגי
לזניה עם רוטב עגבניות נהדר (פשוט תשמרו את המתכון, אתם עוד תשתמשו בו), רוטב בשאמל שהוא חובה לכל חובב לזניות (ובישול בכלל) וכמובן - המון פטריות. מנה נפלאה וקלאסית בחצי שעה של עבודה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
תבנית מלבנית בגודל 30×35 ס"מ:
1 חבילה (500 גרם) עלי פסטה ללזניה
2 סלסילות פטריות שמפיניון פרוסות דק
300 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
לרוטב עגבניות (בסיסי):
1 קופסה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
4 שיני שום קצוצות
שליש כוס שמן זית
1 כוס מים
10 גבעולי בזיליקום טריים קצוצים
2 כפות סוכר
מלח ופלפל שחור טחון טרי
לרוטב בשאמל:
50 גרם חמאה
2 שיני שום קצוצות
4 כפות קמח
3 וחצי כוסות חלב קר
מלח, פלפל ואגוז מוסקט מגורר
אופן ההכנה:
1 מכינים רוטב עגבניות: מביאים את כל החומרים לרתיחה ומבשלים 10 דקות בכיסוי חלקי על להבה בינונית. מכבים ומצננים.
2 במקביל מכינים רוטב בשאמל: ממיסים חמאה בסיר, מוסיפים שום וכשעולה ריח מוסיפים קמח. מערבבים לרביכה, יוצקים חלב קר וממשיכים לבשל כ-5 דקות תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מסמיכה. מתבלים ומצננים.
3 מחממים תנור ל-180 מעלות.
4 מרכיבים את הלזניה ואופים: יוצקים מעט רוטב עגבניות לתבנית ומסדרים מעל שכבה של עלי לזניה. יוצקים עוד רוטב ומעליו רוטב בשאמל. מפזרים פטריות, מוצרלה ופרמזן. מסדרים עוד שתי שכבות ומסיימים ברוטב בשאמל וגבינות.
5 אופים 45 דקות או עד שפני הלזניה זהובים.