צילום׃ istockphoto
ניוקי סולת עם רוטב עגבניות ומוצרלה
ניוקי א-לה-רומנה
יניב גור אריה | mako
| פורסם 30/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
לניוקי
½ ליטר חלב
150 גרם סולת
1 חלמון
20 גרם חמאה
מלח ואגוז מוסקט מגורד
30 גרם פרמג'אנו
להגשה
8 כפות רוטב עגבניות
1 כדור מוצרלה קרוע ביד לפיסות דקות
שמן זית
עלי בזיליקום
אופן ההכנה:
1 לניוקי: מרתיחים חלב ומתבלים במלח ואגוז מוסקט, מוסיפים בהדרגה סולת ומערבבים שלוש דקות עד שהעיסה אחידה וסמיכה. מסירים מהאש ומוסיפים חלמונים וחמאה.2. משטחים את בצק הסולת לעובי של ½ ס"מ ומצננים, כשהבצק מתקרר קורצים ממנו עיגולים זעירים - הניוקי.3. מחממים את תנור האפייה לחום של 180 מעלות4. מפזרים גבינת פרמג'ן מגורדת על הניוקי 5ואופים בתנור החם חמש דקות עד להזהבה קלה.5. מניחים את הניוקי בצלחת הגשה, מוזגים על כל מנה 2 כפות רוטב עגבניות, מפזרים חתיכות מוצרלה וגזיזי בזיליקום, מטפטפים שמן זית ומגישים.