צילום׃ mako אוכל

פסטה פנה ברוטב רוזה

מתכון ששיפרתי ושיניתי לאורך השנים והפך למתכון המנצח

raz9574248 | מתכוני גולשים | פורסם 13/02/14 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 עגבניות מקולפות

2 שיני שום כתושות

בצל אחד

500 מ"ל שמנת לבישול

בטטה קטנה

עלי בזיליקום

פטריות טריות

שמן זית

10-15 גרם חמאה

אגוז מוסקט

מלח

פלפל

2\1 כוס יין לבן

פסטה פנה

גבינת פרמזן

מוצרלה

אופן ההכנה:

1שמים סיר עם מים ו3 כפיות גדושות של מלח לרתיחה.

2 חולטים את העגבניות במים רותחים 2-3 דק' ,מעבירים למי קרח לעצירת בישול ומקלפים את העגבניות, חותכים לקוביות קטנות ושמים בקערה בצד.

3 קוצצים בצל באיזה גודל שרק רוצים המלצה שלי לקוביות קטנטנות, ושמים בקערה בצד.

4 מקלפים בטטה וחותכים גם אותה לקוביות קטנות ושמים בקערה בצד.

5 פורסים פטריות לפרוסות ושמים בקערה בצד.

6 מחממים במחבת את החמאה עם 2-3 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל, לאחר שהבצל קיבל טיפה צבע מוסיפים אליו את השום ואת הבטטה,

7 מטגנים עד שהבטטה רכה אך "נגיסה" ומוסיפים את הפטריות

8 לאחר שהפטריות מקבלות גוון חום זהבהב מוסיפים את העגבניות,מטגנים עוד 2-3 דקות

9 מוסיפים עלי בזיליקום שחתוכים לרצועות דקות.

10 מוסיפים את היין הלבן ומצמצמים

11 מתבלים במלח פלפל מעט אגוז מוסקט ומוסיפים את השמנת (לא לשים את כל השמנת בבת אחת ולשמור קצת לאחר כך כדי שהרוטב לא יהיה סמיך מידי.

12 מעבירים את הרוטב לאש נמוכה ומצמצמים לאט לאט.

13 מכניסים את הפסטה למים ברגע שהם רותחים ומבשלים לפי ההוראות שעל האריזה.

14 לאחר שהפסטה שמים 3-4 דק' לוקחים 3 כפות מהמים של הפסטה ומכניסים לרוטב ומערבבים. (תאמינו לי זה עושה את ההבדל ומקפיץ את הטעם של הרוטב בכמה רמות.

15 מכניסים את הרוטב לבלנדר ומרסקים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד - מחזירים למחבת להמשך רתיחה ומוסיפים את יתרת השמנת.

16 מוסיפים לרוטב כשהוא עדיין במחבת את המוצרלה.

17 ברגע שהפסטה מוכנה מעבירים אותה לרוטב, מערבבים

18 לוקחים קערה קטנה או קערת הגשה ומוזגים אליה מהפסטה, מפזרים מלמעלה גבינת פרמזן ומגישים.

אמנם זה ניראה כאילו למתכון יש המון שלבים אבל הכל קורה מהר ואני מבטיחה שתקבלו עליו המון מחמאות ביחס לכמות העבודה שהשקעתם.

אז שיהיה המון בתאבון מקווה שתהנו (: