צילום׃ דן פרץ, mako אוכל

קציצות עוף ופטוצ'יני בשום ולימון

קציצות עוף לא תמיד חייבות להיות בנאליות וצפויות, עובדה: קצת לימון ושום, כמה עשבי תיבול טריים, ופסטה איכותית, והנה יש לכם מנה משביעה וצבעונית, שתשמח כל אחד ואחת

| עוף טוב | פורסם 08/06/16 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 64 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לקציצות:

חצי ק"ג ירך עוף (פרגית), טחון דק

רבע כוס (60 מ"ל) שמן זית

1 בצל גדול, קצוץ דק

1 ביצה

חצי כוס פירורי לחם

8 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים

מלח ים אטלנטי

פלפל שחור גרוס

שמן צמחי לטיגון 

לפסטה:

500 גרם פטוצ'יני או פפרדלה 

רבע כוס (60 מ"ל) שמן זית

1 כרישה דקה (רק החלק הלבן)

3 שיני שום

2 לימונים טריים וצהובים בעלי קליפה דקה

1 צרור פטרוזיליה, קצוץ

4 גבעולי תימין טרי

מלח ים אטלנטי

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מכינים את הקציצות: מחממים את שמן הזית במחבת רחבה, ומטגנים בו את הבצל עד להזהבה. מסירים מן האש ומצננים.

2 מניחים את הפרגית הטחונה בקערה גדולה, ומוסיפים את הביצה, פירורי הלחם והפטרוזיליה. מעבירים את הבצל המטוגן, יחד עם השמן שבו טוגן, אל הקערה, ולשים הכל יחד עד לקבלת עיסה אחידה. מתבלים במלח ובפלפל שחור, ולשים עוד מעט. עוטפים את הקערה בניילון נצמד, ומקררים במקרר למשך שעה.

3 מחממים בסיר קטן שמן לטיגון. קורצים מן התערובת קציצות בגודל אגוז, זהות בגודלן, מטגנים אותן משני הצדדים עד להזהבה, ומניחים אותן בצד לקירור על נייר סופג.

4 מחממים את השמן בסיר רחב. פורסים דק את הכרישה, ומטגנים אותה קלות עד שהפרוסות הופכות לשקופות.

5 פורסים את שיני השום, מוסיפים אל השמן, ומטגנים כדקה נוספת עד להזהבה.

6 שוטפים היטב את הלימונים, וקוצצים אותם דק עם הקליפה. נפטרים מהגרעינים, ומוסיפים את הלימונים הקצוצים והמיץ שניגר מהם אל המחבת.

7 מוסיפים את הפטרוזיליה ועלי התימין. מערבבים ומבשלים כ-2 דקות על אש בינונית.

8 מוסיפים את הקציצות, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-5 דקות, עד שהטעמים יתאחדו.

9 מבשלים את הפסטה בסיר עם הרבה מים, שמן ומלח עד לדרגת אל דנטה. מסננים את הפסטה ממי הבישול ומוסיפים אל הסיר. מערבבים היטב עם הקציצות, ומעבירים לצלחת הגשה.

 

>> על מה אתם חייבים להסתכל בסופר כשאתם קונים עוף?

>> למידע ומתכונים נוספים בואו אל עמוד הפייסבוק של "אמא אין כמוך"

>> כבר הורדתם את אפליקציית המתכונים החדשה והשווה שלנו?