צילום׃ דיוויד לופטוס וכריס טרי

מקרוני ברוטב שמנת‮, ‬גבינות ועגבניות

מתכון שכל המשפחה תאהב

ג'יימי אוליבר | ארוחות משפחתיות, הוצאת כנרת | פורסם 11/03/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

350‮ ‬ גרם מקרוני
200‮ ‬ גרם לחם‮, ‬עדיף לא טרי‮, ‬להכנת‮ ‬פירורי לחם
800‮ ‬ גרם עגבניות בשלות מאוד
1‮ ‬ שן שום‮, ‬קלופה
2‮ ‬ חופנים גדולים בזיליקום טרי
50‮  ‬ גרם עגבניות מיובשות‮, ‬קצוצות
2‮ ‬ נתחי אנשובי
מלח ים
פלפל שחור‮, ‬טחון טרי
3‮ ‬ חופנים גבינת פרמזן‮, ‬מגוררת
2‮ ‬ מכלים שמנת מתוקה לבישול
1‮ ‬ כף חומץ בן יין אדום
½‮ ‬ אגוז מוסקט‮, ‬מגורר
400‮ ‬ גרם כדורי מוצרלה מחלב בקר‮, ‬קרועים לפיסות
חופן עלי תימין טריים
שמן זית כתית מעולה

אופן ההכנה:

1 בסיר גדול מרתיחים מים עם מלח ומבשלים בהם את המקרוני לפי הוראות היצרן‮. ‬מחממים תנור לחום בינוני‮ (180 מעלות).‬ 2. בינתיים‮ ‬מפרקים את פרוסות הלחם‮, ‬שמים בקערה של מעבד מזון עם להב המתכת ומפעילים עד שנוצרים פירורי לחם‮. ‬ 3. שוטפים את העגבניות‮, ‬שמים אותן במעבד המזון עם השום‮, ‬הבזיליקום‮, ‬העגבניות המיובשות‮, ‬האנשובי‮, ‬מלח ופלפל‮. ‬מעבדים במשך‮ ‬30‮ ‬שניות‮. ‬מוסיפים‮ ‬שני ‬חופנים מגבינת הפרמזן‮, ‬את השמנת המתוקה‮, ‬החומץ ואגוז המוסקט‮. ‬מעבדים עד שנוצר רוטב חלק‮. ‬ממליחים ומפלפלים בזהירות‮.‬ 4. בשלב זה המקרוני כבר מוכנים‮, ‬מסננים אותם ושומרים חלק ממי הבישול‮. ‬מחזירים את הפסטה המסוננת לסיר‮, ‬ויוצקים עליה את כל רוטב הגבינה‮. ‬הרוטב נספג במהירות בתוך המקרוני‮, ‬ואפשר להוסיף לו כמה כפות של מי הבישול שנשמרו‮.‬‮ ‬ 5. עכשיו לוקחים תבנית בעומק‮ ‬ 10-8ס"מ. ‬זו יכולה להיות תבנית קרמיקה או פיירקס‮, ‬או אפילו סיר שמתאים לתנור‮. ‬מעבירים את הפסטה לתבנית ומפזרים למעלה את פיסות המוצרלה‮. מערבבים את שארית הפרמזן עם עלי התימין ופירורי הלחם ומפזרים בתבנית באופן שווה‮. ‬מטפטפים בנדיבות שמן זית מעל הכל- ‬ליצירת ציפוי פריך‮. ‬ 6. מעבירים את התבנית לתנור ואופים בערך‮ ‬15‮ ‬דקות‮, ‬עד שהכל מבעבע‮, ‬פריך וזהוב מלמעלה‮. ‬מפזרים עוד קצת פרמזן ומגישים מיד‮.