מרק מינסטרונה עם פסטה ועגבניות מיובשות
מרק איטלקי מסורתי, עשיר במרכיבים וטעמים, משביע כמו ארוחה שלמה
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושינדרשת מיומנות
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
לפסטה
½1 כוסות קמח מנופה
1 ביצה גדולה (או 2 ביצים קטנות)
½ כף שמן זית
½ כפית מלח
¼ כוס עגבניות מיובשות שהושרו במים רותחים עד ריכוך, יובשו מעודפי נוזלים ונקצצו דק
למרק
8 עגבניות מסוג תמר, גדולות, אדומות, בשלות ובשרניות, נקיות היטב מקליפה וזרעים.
2 שיני שום
1 כף עלי אורגנו (ללא הגבעול)
3 כפות שמן זית
¾ כוס כדורי גזר (חתוכים לצורת עיגול בעזרת כף פריזאן)
¾ כוס כדורי שורש סלרי (חתוכים לצורת העיגול בעזרת כף פריזאן)
10 בצלים קטנטנים
2 ליטר ציר ירקות ועוף זך
1 עלה דפנה
½ כוס שעועית ירוקה חתוכה לחצי או חצי כוס אפונה טרייה או קפואה
1 כף מלח ים אטלנטי ( ½ כף אם הציר מלוח)
½ כפית פלפל שחור
¼ כפית אגוז מוסקט
2 כפיות סוכר
לעיטור
16 עגבניות שרי בצבע אדום וצהוב, חתוכות לאורכן, אפויות בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות עם 2 כפות שמן זית ו ½ כפית מלח + ½ כפית פלפל שחור למשך 20 דקות.
מספר עלי אורגנו טריים מופרדים מהגבעול
אופן ההכנה:
הפסטה:
1 בקערת המערבל מניחים קמח מנופה, יוצרים גומה ומוסיפים ביצה, שמן זית, מלח ועגבניות מיובשות. מערבלים.
2 לשים לבצק גמיש ואחיד (ניתן להוסיף קצת קמח במידת הצורך), מכסים בניילון נצמד ומניחים למנוחה של שעה במקרר.
3 חוצים את הבצק ל-2 כדורים.
4 בעזרת מכונת פסטה מרדדים כל כדור לעלה דק וארוך.
5 חותכים למלבנים קטנים בגודל של 4 על 2 ס"מ.
6 בעזרת האצבעות מקרבים בין שני החלקים הקצרים של המלבן ובכך יוצרים מעין פרפר / פפיון.
7 מניחים על צלחת מרופדת בנייר אפיה מקומח עד ליבוש הפסטה.
8 מבשלים לדרגת "אל דנטה" במרק או במים רותחים עם מלח למשך 4-6 דקות.
המרק:
1 מעבדים במעבד מזון את בשר העגבניות המפולט, השום ועלי האורגנו לתערובת סמיכה ומלאה בחתיכות.
2 בסיר גדול מחממים את שמן הזית. מוסיפים גזר, סלרי ואת הבצלים הקטנטנים ומקפיצים כ-2-3 דקות.
3 מוסיפים את הציר, עלה הדפנה ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה כ-40 דקות.
4 מגבירים את הלהבה ומביאים לרתיחה נוספת, מוסיפים את תערובת העגבניות ומרתיחים 6 דקות.
5 מוסיפים את פרפרי הפסטה העגבניות המיובשות, שעועית ירוקה/אפונה ומתבלים במלח, פלפל, אגוז מוסקט וסוכר. מערבבים היטב ומבשלים עוד 5 דקות.
הגשה:
לצלחת עמוקה מוזגים מהמרק, מעטרים בעגבניות אפויות ועלי אורגנו טריים, מגישים מייד.