תמונת AVI׃ mako

מרק מינסטרונה עם פסטה ועגבניות מיובשות

מרק איטלקי מסורתי, עשיר במרכיבים וטעמים, משביע כמו ארוחה שלמה

שי סרמני | מאסטר שף | פורסם 15/09/11 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.8 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לפסטה

½1 כוסות קמח מנופה

1 ביצה גדולה (או 2 ביצים קטנות)

½ כף שמן זית

½ כפית מלח

¼ כוס עגבניות מיובשות שהושרו במים רותחים עד ריכוך, יובשו מעודפי נוזלים ונקצצו דק

למרק

8 עגבניות מסוג תמר, גדולות, אדומות, בשלות ובשרניות, נקיות היטב מקליפה וזרעים.

2 שיני שום

1 כף עלי אורגנו (ללא הגבעול)

3 כפות שמן זית

¾ כוס כדורי גזר (חתוכים לצורת עיגול בעזרת כף פריזאן)

¾ כוס כדורי שורש סלרי (חתוכים לצורת העיגול בעזרת כף פריזאן)

10 בצלים קטנטנים

2 ליטר ציר ירקות ועוף זך

1 עלה דפנה

½ כוס שעועית ירוקה חתוכה לחצי או חצי כוס אפונה טרייה או קפואה

1 כף מלח ים אטלנטי ( ½ כף אם הציר מלוח)

½ כפית פלפל שחור

¼ כפית אגוז מוסקט

2 כפיות סוכר

לעיטור

16 עגבניות שרי בצבע אדום וצהוב, חתוכות לאורכן, אפויות בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות עם 2 כפות שמן זית ו ½ כפית מלח + ½ כפית פלפל שחור למשך 20 דקות.

מספר עלי אורגנו טריים מופרדים מהגבעול

 

אופן ההכנה:

הפסטה:

1 בקערת המערבל מניחים קמח מנופה, יוצרים גומה ומוסיפים ביצה, שמן זית, מלח ועגבניות מיובשות. מערבלים.

2 לשים לבצק גמיש ואחיד (ניתן להוסיף קצת קמח במידת הצורך), מכסים בניילון נצמד ומניחים למנוחה של שעה במקרר.

3 חוצים את הבצק ל-2 כדורים.

4 בעזרת מכונת פסטה מרדדים כל כדור לעלה דק וארוך.

5 חותכים למלבנים קטנים בגודל של 4 על 2 ס"מ.

6 בעזרת האצבעות מקרבים בין שני החלקים הקצרים של המלבן ובכך יוצרים מעין פרפר / פפיון.

7 מניחים על צלחת מרופדת בנייר אפיה מקומח עד ליבוש הפסטה.

8 מבשלים לדרגת "אל דנטה" במרק או במים רותחים עם מלח למשך 4-6 דקות.

המרק:

1 מעבדים במעבד מזון את בשר העגבניות המפולט, השום ועלי האורגנו לתערובת סמיכה ומלאה בחתיכות.

2 בסיר גדול מחממים את שמן הזית. מוסיפים גזר, סלרי ואת הבצלים הקטנטנים ומקפיצים כ-2-3 דקות.

3 מוסיפים את הציר, עלה הדפנה ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה כ-40 דקות.

4 מגבירים את הלהבה ומביאים לרתיחה נוספת, מוסיפים את תערובת העגבניות ומרתיחים 6 דקות.

5 מוסיפים את פרפרי הפסטה העגבניות המיובשות, שעועית ירוקה/אפונה ומתבלים במלח, פלפל, אגוז מוסקט וסוכר. מערבבים היטב ומבשלים עוד 5 דקות.

הגשה:

לצלחת עמוקה מוזגים מהמרק, מעטרים בעגבניות אפויות ועלי אורגנו טריים, מגישים מייד.