כיסונים ממולאים בכבש
כיסוני בצק ברוטב פלפלים פיקנטי, עם מילוי בשר כבש מתובל היטב
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (2 מנות):
לבצק:
200 גרם קמח
2 ביצים
מלח
לרוטב:
4-5 שיני שום
פלפל אדום, קצוץ לקוביות קטנות
פלפל צהוב, קצוץ לקוביות קטנות
פלפל ירוק, קצוץ לקוביות קטנות
1 פלפל חריף, קצוץ
מעט שמן לטיגון
2 עגבניות מגורדות
צרור כוסברה, קצוץ
מלח
פלפל שחור
רבע כפית פפריקה
ליטר ציר עוף או בקר
לבשר:
חצי קילו בשר כבש (שוק), חתוך לקוביות
2 עלי דפנה
פלפל אנגלי
3-שיני שום, קצוצות
מעט כוסברה, קצוצה
1 עגבנייה, מגורדת
מלח
פלפל שחור
חופן חמוציות
אופן ההכנה:
1 הבצק: מערבבים את כל המרכיבים במיקסר עד לקבלת מרקם אחיד. לשים לכדור, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
2 הרוטב: מטגנים את השום ואת כל הפלפלים עד להשחמה.
3 מוסיפים את העגבניות המגורדות והכוסברה. מתבלים ומוסיפים את הציר. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-40 דקות.
4 מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים במכונת פסטה לעלה דק וארוך. קורצים עיגולים.
5 הבשר: שמים את קוביות הבשר בסיר לחץ, מכסים במים ומוסיפים עלי דפנה ופלפל אנגלי. מבשלים (בסיר לחץ) כחצי שעה.
6 מוציאים את הבשר וחותכים לקוביות קטנות מאוד. מערבבים עם השום, הכוסברה והעגבנייה. מוסיפים מלח, פלפל וחמוציות ומערבבים לתערובת אחידה.
7 שמים על כל עיגול בצק קצת מהמילוי, סוגרים לחצי ומחברים את שני הקצוות (לצורת טורטליני). מעבירים לסיר עם הרוטב ומבשלים 10 דקות.
8 מגישים בצלחת עמוקה. אפשר לפזר כוסברה קצוצה טרייה מעל.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!