פסטה עם פלפלים קלויים וגבינת פטה
וגם זוקיני צרוב, עגבניות מיובשות לחות וזיתי קלמטה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
7-6 זוקיני, שטופים וחתוכים לעיגולים דקים בעובי 0.5 ס"מ
5-4 כפות שמן זית
8 גבעולי טימין, עלעלים בלבד, שטופים
מלח ופלפל שחור גרוס גס (או פלפל ארבעת הצבעים גרוס)
4 פלפלים אדומים, מנוקים וחתוכים לרבעים
3 פלפלים צהובים או כתומים, מנוקים וחתוכים לרבעים
500 גרם פסטה מסוג פֶּנֶה (צינורות)
150-100 גרם עגבניות לחות (עגבניות מיובשות־לחות), פרוסות לרצועות דקיקות
100 גרם זיתי קלמטה איכותיים (מגולענים או לא, לשיקולכם)
200 גרם גבינת פטה עיזים, חתוכה לקוביות קטנות
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2 מניחים פרוסות זוקיני בתבנית, מזלפים שמן זית, מפזרים עלעלי תימין מ-4 גבעולים ובוזקים מלח ופלפל.
3 אופים במשך 25 דקות, מוציאים, מערבבים ואופים כ-10 דקות נוספות עד להתרככות הזוקיני ולהופעת סימני צריבה נאים. מוציאים מן התנור ומניחים בצד.
4 מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, מניחים רבעי פלפלים משני צבעים, מזלפים שמן זית, מפזרים עלעלי תימין מ-4 גבעולים ובוזקים מלח ופלפל.
5 אופים במשך 25 דקות, מוציאים, מערבבים ואופים במשך כ-10 דקות נוספות עד להתרככות הפלפלים ולהופעת סימני צריבה נאים. מוציאים מן התנור ומניחים בצד.
6 מבשלים פסטה במים רותחים, לפי הוראות היצרן. מסננים היטב ומחזירים לסיר (ללא אש).
7 מוסיפים את הפלפלים והזוקיני האפויים (עם מעט הנוזלים שהשתחררו מהם בעת האפייה), את העגבניות הלחות, זיתי הקלמטה וקוביות הפטה. מערבבים, מתבלים במלח ובפלפל, טועמים, מתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים מייד.