צילום׃ עמרי אנדרס צורף

רביולי ארטישוק

ברוטב יין לבן ושמן זית

עמרי אנדרס צורף | mako | פורסם 28/04/09 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.5 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לבצק:

400 גרם קמח לבן

2 ביצים

1/2 כוס מים

קורט מלח

למלית:

5 לבבות ארטישוק קפואים (בשקית עשרה לבבות)

50 גרם חמאה

2 שיני שום

1 בצל קטן

2 כפות שמן קנולה

לרוטב:

2 כפות שמן זית

2 כפות יין לבן

2 גבעולי טימין

אופן ההכנה:

1 מרתיחים מים בסיר גדול, עם קורט מלח. 2. במקביל, מכינים את הבצק: מעבדים במיקסר את הקמח, הביצים והמלח לכדי כדור בצק אחיד. במקרה של בעיה עם היקשרות המרכיבים ניתן להוסיף עד חצי כוס מים פושרים, בהדרגה. 3. מוציאים את הבצק מהמיקסר ולשים עוד דקה-שתיים ביד. אם אין מיקסר, אפשר לבצע את כל ההכנה בלישה ידנית, זה ייקח רק שתי דקות יותר. 4. מכניסים את לבבות הארטישוק למים הרותחים לדקה ודגים אותם החוצה בעזרת כף מחורצת. 5. מחממים מחבת עם שמן קנולה. קוצצים את הבצל ומטגנים כשתי דקות. 6. קוצצים את הארטישוק והשום יחד, מוסיפים לבצל המיטגן לחמש דקות. מוסיפים גם את החמאה. 7. בזמן שהמלית מיטגנת, מרדדים את בצק הרביולי לעובי 1/4 מ"מ. אפשר לעבוד עם מכונת פסטה, אם יש, עד לעובי 4. 8. חותכים עיגולי בצק בעזרת כוס, ובונים את הרביולי: שמים כפית מהמלית על עיגול אחד, מעבירים אצבע רטובה ממים על כל ההיקף ומניחים עיגול נוסף. מהדקים בעזרת האצבעות ומשליכים אל תוך המים הרותחים למשך 3-4 דקות. 9. תוך כדי העבודה מכינים בחופזה את הרוטב: שמים במחבת שמן, יין וטימין ומבשלים כחמש דקות. 10. כל רביולי מוכן משליכים לתוך הרוטב, הופכים ומוציאים לצלחת. כך תוודאו שלא יהיו חתיכות מקופחות שלא יזכו ברוטב.