מאפה פסטה גבינות וארטישוק
מק אנד צ'יז שעבר אפגרייד עם הפתעות ביסים של ארטישוק
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
500 גרם פסטה קצרה חלולה
לבשאמל:30 גרם קמח
2 כפות גדושות קמח
2 כוסות חלב
1 כפית חרדל דיז'ון גרגירים
קורט אגוז מוסקט מגורר
200 גרם מיקס גבינות קשות אכותיות (אני אוהבת להשתמש בגרוייר מנצ'גו פרמז'ן וגאודה)
מלח
פלפל לבן גרוס
לציפוי:2 כפות שמן זית
1 שן שום קצוצה
כוס וחצי פירורי לחם (לחם שנשאר מאתמול)
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל גרוס
פרמז'ן
לאטישוקים:3 לבבות ארטישוקים צעירים מבושלים
שן שום קצוצה
טימין
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1מכינים את הבשאמל:ממיסים את החמאה בסיר ומוסיפים את הקמח תוך כדי ערבוב עם מטרפה, מבלי שישחים. מוסיפים בהדרגה את החלב, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד הסמכה. מוסיפים את החרדל, אגוז המוסקט ומכבים את האש. מוסיפים את הגבינות ורק לאחר מכן את המלח והפלפל (זהירות עם המלח כי הגבינות עצמן מלוחות).
2בינתיים מבשלים את הפסטה עד לדרגת אל דנטה מסננים ומעבירים לקערה.
3 חותכים את לבבות הארטישוק לקוביות ומקפיצים עם השום טימין מלח ופלפל עד להזבה קלה.
4מערבביםם את הפסטה, הארטישוקים ובשאמל הגבינות ומעבירים לכלי חסין חום.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
5מכינים את הציפוי:מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את השום, ומבלי שישחים מוסיפים את פירורי הלחם, מטגנים עד שיהפכו לפריכים מוסיפים מלח,פלפל ומכבים את האש. מוסיפים את הפטרוזיליה.
מפזרים את הציפוי ומעט פרמז'ן מעל תבנית הפסטה ואופים כ- 40 דקות עד שהמאפה מזהיב ומבעבע.
מגישים חם.