מק אנד צ'יז בספל
רעבים כמו זאבים ורוצים את האוכל שלכם עכשיו ומיד? במתכון הזה מערבבים כמה מרכיבים בספל, מכניסים למיקרו - ומקבלים ארוחת בזק מושחתת של פסטה וגבינות ברוטב סמיך ונהדר
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (1 מנות):
שליש ספל פסטה (בערך 50 גרם, תלוי בגודל הספל)
שלושת רבעי כוס מים (בערך 180 מ"ל)
4 כפות חלב
חצי כפית קורנפלור (לא לוותר - זה מה שקושר את הרוטב ומסמיך אותו)
4 כפות גבינה מגורדת, עדיף צ'דר לבנה או כתומה
מלח
פלפל שחור
מעט אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
1 מכניסים את הפסטה והמים לספל גדול שמתאים לחימום במיקרוגל ומחממים 4-5 דקות (תלוי בעוצמת המיקרו). אפשר באמצע לעצור ולערבב, כדי להבטיח שהפסטה לא תידבק לספל.
2 מערבבים היטב, ומפעילים את המיקרו לעוד דקה. בשלב הזה הפסטה אמורה להיות מוכנה בדרגת אל דנטה.
3 מוציאים את הספל בזהירות מהמיקרו (אמורים להישאר מעט מים בתחתית, לא להיבהל). מוסיפים את החלב, הקורנפלור וגבינת הצ'דר, מתבלים ומערבבים היטב.
4 מחזירים למיקרו לעוד דקה וחצי, ומגישים.
רון יוחננוב הוא בלוגר, מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה, בעל קבוצת המתכונים בפייסבוק "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".