צילום׃ @taverrnaromana, instagram

פסטה ארביאטה כמו של מסעדה

בתחילת השבוע, כשעוד היינו מיואשים מהמלחמה עם איראן, הזכיר לנו השף בנצי ארבל מחקרים שמוכיחים שפסטה עושה אותנו מאושרים. עכשיו, כשאנחנו בהקלה מצד איראן אבל בכאב בלתי נתפס מהמתחולל בעזה - זה מה שנכין

בנצי ארבל | mako | פורסם 26/06/25 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

ביקשנו מהשף בנצי ארבל (כפרה מיו, קלבריה וטברנה רומנה), נסיך הפסטות של תל אביב, מתכון לפסטה שאפשר להכין בבית - שתעזור לנו לחזור לשגרה ולהתמודד עם אתגרי החיים, ולשמחתנו הוא שיתף פעולה. מי שרוצה יכול כמובן לפסוח על הכנת הפסטה עצמה, להשתמש בפסטה יבשה ולהכין רק את הרוטב: ארביאטה קלאסית רומאית. 

מרכיבים (4 מנות):

לפסטה:

260 גרם קמח 00

140 גרם קמח סמולינה (סולת דקה)

3 ביצים מדיום + 2 חלמונים

5 גרם מלח

לרוטב:

5 כפות שמן זית

שן שום חצויה

חופן גבעולי פטרוזיליה

חצי כפית צ'ילי גרוס

כפית סוכר

חצי כפית מלח

פחית (400 גרם) עגבניות קצוצות 

אופן ההכנה:

1 מכינים את בצק הפסטה: מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון ומפעילים 5 פעמים בפולסים של 5 שניות, עם הפסקה של 2 שניות בין הפולסים.

2 מפעילים את המעבד ברציפות עד לקבלת גוש בצק אחיד. מוציאים את הבצק מהמעבד, מאחדים לגוש הומוגני, מכסים בניילון נצמד ומעבירים לקירור של מינימום 3 שעות.

3 מכינים את הרוטב: מחממים מחבת עם שמן זית. מוסיפים את את השום וגבעולי הפטרוזיליה ומטגנים על אש בינונית עד שהשום מקבל צבע חום בהיר.

4 מוציאים מהמחבת את השום ואת הפטרוזיליה ומוסיפים את הצ'ילי. מבשלים את הצ'ילי בשמן שבו טיגנו את השום והפטרוזיליה במשך 10 שניות.

5 מוסיפים את שאר המרכיבים של הרוטב ומבשלים 10 דקות.

6 מוציאים את הבצק מהמקרר ומתחילים לרדד במכונת הפסטה: מעבירים את הבצק בכל שלב במכונה עד לקבלת העובי הרצוי (מוזמנים להיעזר במדריך המפורט שלנו).

7 מקפלים את יריעת הבצק וחותכים לאטריות ברוחב אצבע. מבשלים במים רותחים ומלוחים מאוד במשך דקה ו-45 שניות. מעבירים מסיר הבישול לסיר עם הרוטב ומבשלים ביחד עם הרוטב 30 שניות נוספות.

*מומלץ להגיש עם פרמזן.

ארביאטה של בנצי ארבל (צילום: @KAPARA MIO, instagram)
ארביאטה של בנצי ארבל|צילום: @KAPARA MIO, instagram

בתיאבון!