צילום׃ קשת

כפתורי פרמז'ן בתמצית בצל וזעפרן

לזה מתכוונים כשאומרים שאלוהים נמצא בפרטים הקטנים: מנת פסטה של כיסוני פרמז'ן ושמנת, מוגשים ברוטב מופלא של תמצית בצלים אפויים וחמאה. שישה עלי זעפרן בדיוק יסגרו אותה בצורה מושלמת

מסימליאנו די מטאו | מאסטר שף | פורסם 31/08/15 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 87 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

לתמצית הבצלים:

15 בצלים קטנים (בגודל של ביצה)

כפית חמאה

מלח

פלפל שחור

לפסטה:

100 גרם סולת

100 גרם קמח

8-10 חלמוני ביצה

1 חלבון

למילוי:

2 כפיות שמנת חמוצה

100 גרם פרמז'נו רג'יאנו

קורט מלח

קורט פלפל

להגשה:

6 אבקנים של זעפרן למנה

אופן ההכנה:

1 לוקחים את הבצלים ושמים אותם עם הקליפה על מחבת ומכניסים את המחבת לתנור שחומם ל-190 מעלות. אופים 40 דקות עד ריכוך.

2 לבצק פסטה: מערבבים את הקמח עם חלמוני הביצה והחלבון לתערובת אחידה. לשים היטב, 7-8 דקות עד שנוצר בצק חלק. עוטפים בניילון ומניחים למנוחה של 15 דקות.

3 למילוי: לוקחים את השמנת וגבינת הפרמז'ן ומערבבים יחד.

4 יצירת הכפתורים: לוקחים את הבצק ומרדדים בעזרת מכונת פסטה לעובי 2 מ"מ. מניחים את הרצועות על משטח עבודה נקי וקורצים עיגולים בקוטר של 3 ס"מ. במרכז מחצית מהעיגולים מניחים מעט מהמילוי. מניחים מעל עיגול ללא מילוי ובזהירות מהדקים ליצירת כפתורים. שומרים את הכפתורים עד הבישול בצד על נייר אפייה. 

5 מרתיחים סיר עם מים ומלח לפסטה, ובמקביל מסיימים את תמצית הבצל: כשהבצלים מוכנים מוציאים את המחבת מהתנור, מקלפים את הקליפה ושמים את הבצלים בבלנדר. מערבבים עד שהבצלים מקבלים מרקם של פירה. לוקחים בד ושמים את פירה הבצלים בפנים. מועכים היטב, כדי שכל נוזלי הבצל יצאו מהצד השני.

6 לוקחים קערת מרק בינונית, ממיסים בה את החמאה (במיקרוגל) ומוסיפים את מי הבצלים לקערה, ממליחים לפי הטעם. במקביל, מבשלים את כפתורי הפרמז'ן עד שהם צפים - 30 שניות בערך.

7 לאחר שצפו מעבירים אותם לקערות הבצלים באמצעות כף מחוררת. מפזרים את אבקני הזעפרן מעל ומגישים.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.