ספגטי ברוטב פומדורו

המתכון הקלאסי לפסטה ברוטב עגבניות כמו במסעדה

איילה ארוך | 4chef | פורסם 18/11/09 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.7 83 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לבצק

200 גר קמח מחיטת דורום לפסטה

קורט מלח

2 כפות שמן זית

2 ביצים

2 חלמונים

קורט אגוז מוסקט

לרוטב

10 עגבניות תמר חלוטות, מרוקנות מגרעינים קצוצות /קופסת שימורים גדולה של עגבניות מקולפות/קוביות

1 בצל קצוץ

2 שיני שום קצוצות

5 גבעולי תימין קצוצים

חבילת רסק עגבניות קטנה(100 גרם)

כפית סוכר

כף עלי אורגנו טריים קצוצים/עלי בזיליקום טריים קצוצים

מלח,פלפל שחור

3 כפות שמן זית

להגשה:

פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

1 מכינים את הרוטב: מחממים בסיר שמן זית, ומטגנים את הבצל עד ששקוף. מוסיפים שום ותימין ומערבבים. מוסיפים סוכר, רסק עגבניות, מלח, פלפל ואת העגבניות הקצוצות. מכסים את הסיר ויבשל מעל להבה נמוכה מאוד כשעה. 2. מערבבים בקערה את חומרי הבצק ולשים 10 דקות עד לקבלת בצק חלק (אפשר ללוש במיקסר עם וו לישה). עוטפים בניילון ומכניסים למקרר ל- 20 דקות. 3. מרדדים את הבצק במכונת פסטה מקומחת קלות. מתחילים במרווח הגדול ביותר בין גלילי הרידוד: מקפלים את הבצק ל-3 ומעבירים במכונה. חוזרים על פעולת הרידוד והקיפול 3 פעמים, ומדי פעם מקמחים קלות את הפסטה והמכונה, כדי למנוע הידבקות. בלי לקפל ממשיכים להשחיל את הבצק במרווחים קטנים והולכים בין גלילי הרידוד, עד שהוא עובר במרווח הרצוי. מעבירים את עלי הבצק בחלק המתאים ליצירת ספגטי ומניחים מעל משטח מקומח (אפשר לתלות את הספגטי בשלב זה לייבוש כשעתיים, ואז זמן הבישול מוכפל). 4. מחממים מים עם כף מלח בסיר גדול, ומבשלים את הספגטי הטריים 3 דקות (אפשר כמובן להכין עם ספגטי קנוי, לפי הוראות היצרן).כשהספגטי מוכנים מערבבים אותם עם הרוטב החם ומגישים עם גבינת פרמזן מגוררת.