צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

פסטה עשבים ירוקים וצנוברים בויניגרט

מנת פסטה מרעננת ומפתיעה, קלה ומהירה מאוד להכנה

משה בראל | פסטה דלה קזה | פורסם 23/07/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.3 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לסלט:

500 גרם פסטה קצרה מבושלת ומצוננת

רבע כוס צנוברים טריים

חצי צרור בזיליקום שטוף ומופרד לעלים

3 בצלים ירוקים שטופים ונקים

צרור כוסברה נקי ומופרד לעלים

חצי צרור פטרוזיליה נקייה ומופרדת לעלים

עלי נענע טרייה נקיים משלושה ענפים

לרוטב:

5 פילטים של אנשובי (קונים בסופר בצנצנות קטנות של אנשובי משומר)

2 שיני שום

חצי כוס שמן זית

מיץ מחצי לימון

רבע כפית פלפל שחור

מלח

אופן ההכנה:

1 קולים את הצנוברים במחבת חמה במשך חצי דקה, תוך כדי טלטול המחבת, עד שהם מעט משחימים.

2 מכינים את הרוטב: קוצצים היטב עם סכין גדולה את האנשובי והשום. מערבבים בצנצנת עם יתר מרכיבי הרוטב.

3 העשבים הירוקים: עורמים בערימה אחת את עשבי התיבול על קרש חיתוך וקוצצים גס עם סכין גדולה (ניתן להשתמש במעבד מזון בפולסים קצרים, כך שישאירו את העשבים קצוצים ולא יהפכו אותם למחית). מערבבים את הפסטה עם עשבי התיבול, מוסיפים את הרוטב ומערבבים היטב. מפזרים צנוברים ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!