מאפינס מקרוני גבינה ותרד
הילדים כבר מתחרפנים מהחופש הגדול? תנו להם קצת זמן איכות אתכם במטבח - הם יהיו גאים במאפינס הקלים האלו שהם יכינו ואתם תהיו מבסוטים שהם אוכלים אותם בכיף
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (18 מנות):
מרכיבים:
300 גרם פסטה קצרה (מסוג קונכיות למשל)
קופסה קטנה (250 גרם) עלי תרד, שטופים היטב
2-3 כפות פירורי לחם
לרוטב:
30 גרם חמאה (או 2 כפות שמן זית)
1 כף גדושה קמח לבן רגיל
כפית אבקת מרק טעם עוף (פרווה)
½ ליטר (2 כוסות) חלב
פלפל שחור גרוס
200 גרם גבינת קשקבל מגוררת
ביצה
מלח
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות. בסיר עם מים רותחים מבשלים את הפסטה קצת פחות מזמן המומלץ בהוראות היצרן. מסננים.
2 שמים את עלי התרד בסיר עם 1/4 כוס מים ומבשלים מעל להבה גבוהה אגב ערבוב 3-5 דקות, עד שעלי התרד מאבדים את רוב נפחם ומקבלים צבע ירוק כהה. מעבירים למסננת, נותנים לעלים להתקרר לחלוטין, ואז סוחטים היטב מנוזלים עודפים וקוצצים.
3 הרוטב: בסיר קטן ממיסים את החמאה. מוסיפים את הקמח ובעזרת כף עץ מערבבים היטב עד שהקמח סופג את החמאה ונותרת תערובת סמיכה.
4 מוסיפים 1/3 מהחלב ואת אבקת המרק וטורפים היטב בעזרת מטרפה. מבשלים על להבה בינונית עד שהתערובת מגיעה לרתיחה ומסמיכה מעט.
5 מוסיפים את כל שאר החלב, שוב טורפים היטב ומביאים לרתיחה. חשוב לטרוף נמרצות שלא ייווצרו גושים. כשהתערובת רותחת מנמיכים את האש ומבשלים על להבה נמוכה כדקה, עד שהרוטב מסמיך.
6 מוסיפים פנימה את הגבינה המגוררת ובוחשים היטב עד שהיא נמסה.
7 מכבים את האש ואחרי דקה בוחשים פנימה את הביצה.
8 שמים את התרד, הפסטה והרוטב בקערה ומערבבים.
9 מרפדים תבניות שקעים למאפינס עם עטרות נייר. מחלקים את התערובת ל-18 שקעים ומפזרים מעל כל מאפין פירורי לחם. אופים 15-20 דקות, עד שהמאפינז מזהיבים מלמעלה.
10 מוציאים ונותנים להם להתקרר מעט לפני שאוכלים.
* שימו לב: במתכון זה צריך 2 תבניות של 12 שקעים. במידה ואין 2 תבניות, ניתן לאפות את שארית התערובת בכלי חרסינה קטן.