יח``צ׃ יחסי ציבור
ניוקי בקרמל פורצ'יני וקישואים
ניוקי ביתי מוגש ברוטב של פטריות פורצ'יני, ציר בקר ושמנת בניחוח מתוק
אבי ביטון | מסעדת אדורה
| פורסם 16/09/09
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
לניוקי:
300 גרם תפוחי אדמה (מזן בהיר) קלופים, שלמים, מעוכים לפירה
כף חמאה
4 חלמונים
100 גרם קמח לבן
מלח
לרוטב:
כוס ציר בקר
1 כף סוכר גדושה
40 גרם פטריות פורצ'יני טחונות
סלסלה קטנה של פטריות שמפניון טריות
2 כוסות שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1 הכנת הניוקי: מערבבים את כל החומרים לכדי עיסה אחידה. 2. משטחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה . 3. מניחים במקפיא למשך שעתיים. 4. חותכים בעזרת סכין לקוביות 2*2. 5. בסיר מים רותחים, מבשלים את הניוקי עד שהוא צף. 6. הכנת הרוטב: בסיר בינוני שמים סוכר והופכים אותו לקרמל מוסיפים את כל המרכיבים ומבשלים 20 דקות.מתבלים במלח ופלפל. 7. מוסיפים לרוטב את הניוקי.