רביולי סלק מנצח שמכינים לבד בבית
כשטעמנו את הרביולי האלה, של פסטה דלה קזה, ידענו שהם הולכים להפוך לתושבי קבע אצלנו. המילוי מושלם, הרוטב מינימליסטי, והבצק - טוב, הבצק הוא בצק של פסטה, אבל אנחנו מבטיחים שזה שווה את זה
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושינדרשת מיומנות
- כשרות כשר חלבי
מרגע שטעמנו את הרביולי האלה, של פסטה דלה קזה, ידענו שאנחנו חייבים להכין אותם בבית. ביקשנו את המתכון, וכה רבה הייתה שמחתנו כשגילינו שהמילוי המושלם ומלא הטעמים הוא בסך הכל ערבוב של שלושה מרכיבים. בשביל הבצק תצטרכו, מן הסתם, להכין בצק פסטה וגם לרדד אותו במכונה - אבל בינינו, גם אם תתפתו לבצק הפסטה המוכן הנמכר במקפיאים של הסופר, אנחנו מבטיחים לא לגלות לאף אחד.
מרכיבים (7 מנות):
לבצק:
250 גרם קמח דורום סימולינה (קמח פסטה צהוב בטחינה גסה)
250 גרם קמח לבן
5 ביצים שלמות קטנות (מספר 3. עדיף ביצי חופש, שהחלמון שלהן צהוב)
חצי כפית מלח (להגברה וחידוד של הטעם - לא חובה)
למילוי:
1 קופסת גבינת ריקוטה
2 סלקים, מבושלים ומעוכים לפירה (אפשר גם במעבד מזון)
100 גרם פרמזן מגוררת
מלח
פלפל
לרוטב:
חמאה
פרמזן
אופן ההכנה:
1 מכינים את המילוי: מערבבים את כל החומרים בקערה ומניחים בצד.
2 מכינים את הבצק: מערבלים במיקסר עם וו לישה את כל החומרים (מתחילים בערבול איטי ולאחר כדקה מגבירים את המהירות). ממשיכים לערבל כ-5 דקות, עד לקבלת כדור בצק מגובש.
3 מוציאים את הבצק מן המערבל, מכדררים טיפה ועוטפים בניילון נצמד למנוחה של כחצי שעה במקרר.
4 מרדדים את הבצק: מחלקים את הבצק לכ-4 חתיכות (כך קל יותר לטפל בו). החתיכות לא צריכות להיות שוות בגודלן. משטחים מעט בידיים כל חתיכה, ואם היא דביקה מקמחים אותה במעט קמח לבן.
5 מכניסים את חתיכת הבצק למכונה בשלב 0 ומתחילים לרדד על ידי סיבוב של המנואלה. בכל פעם עולים שלב בסקאלה וממשיכים לרדד עד לעובי הרצוי (שלב 7 או 8 במכונה). בכל שלב ברידוד הבצק הולך ומתארך. ניתן לחתוך את הבצק לחתיכות קטנות יותר על מנת שיהיה נוח יותר לעבוד איתו. כדי לשמור שחתיכות הבצק המרודדות לא יידבקו זו לזו יש לפזר ביניהן מעט קמח. מכסים את הערימה במגבת לחה כדי שהבצק לא יתייבש.
>> לא מסתדרים? בואו לראות איך עובדים עם מכונת פסטה
6 מכינים את הרביולי: לאחר שיש לנו יריעות בצק דקות – חותכים אותן למלבנים בגודל של 30*15, כדי שיהיה נוח לעבוד.
7 מורחים את הדפים בביצה טרופה. לצד השוליים האורכיים, במרחק של ס"מ מהשול, מניחים את המילוי. מניחים ארבע כפיות מילוי בארבעה מרווחים שווים.
8 מקפלים את הדף לשניים וסוגרים את החלק הריק של הדף על גבי החלק עם המילוי. מהדקים היטב את הבצק סביב המילוי להוציא את כל כיסי האוויר וחותכים בעזרת סכין בין הכיסים הממולאים ליצירת רביולי.
9 מבשלים: מרתיחים בסיר גדול מים עם כפית מלח, מבשלים את הרביולי כחמש דקות ומעבירים למחבת עם חמאה מומסת. מקפיצים את רביולי בחמאה 2-3 דקות, מגררים פרמזן ומגישים.
* אפשר לשמור את הרביולי לפני הבישול: מקמחים אותם היטב ושומרים בקופסה סגורה במקרר יום-יומיים או במקפיא עד חודשיים.