תמונת AVI׃ none
שפאצלי
בצקניות קטנות, רכות ונימוחות ברוטב עשיר של חמאה, שמנת וגבינה בולגרית
חיים כהן | כל אחד רוצה להיות טבח
| פורסם 26/12/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (8 מנות):
4 ביצים שלמות
4 חלמונים
1 קילו קמח שטיבל 2
2 חופנים מלח
800 מ"ל חלב
לרוטב
חמאה
שמנת
גבינה בולגרית
אופן ההכנה:
1 מערבבים יחד את החלב, החלמונים והביצים ומוסיפים את הקמח (מתקבל בצק נוזלי יחסית).
2 מעבירים את הבצק דרך מכשיר להכנת שפאצלי ישר לתוך סיר מים רותחים.
3 תוך מספר דקות על האש, השפאצלי (בצקניות) יצופו למעלה. זה הסימן שצריך להוציאן מהסיר.
4 מההרתחה מעבירים אותן בכף מסננת, ישר לתוך קערת מי קרח.
5 כעת ניגשים להכנת רוטב שמנת וחמאה. כשהרוטב מוכן- מכניסים את השפצלי לתוכו ומגישים עם מעט גבינה בולגרית.