עוף צלוי וניוקי
עוף בבצלים וניוקי, מעושן בטעם גריל
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
4 כרעיים נקיות מעור מיותר מופרדות לשוק וירך
8 בצלים קטנים קלופים רחוצים וחתוכים לחצי לאורכם
2 שקיות ניוקי להכנה מהירה מבושלים לפי הוראות יצרן
1/3 כוס שמן זית
1 כף פפריקה
1 כף כמון
11/2 כפית מלח
2 כפיות פלפל שחור גרוס גס
1/3 כוס רוטב ברבקיו
מיץ מרבע לימון
4 שיני שום מגורדות
1 כפית ג'ינג'ר מגורד
1/3 כוס מנוזלי צליית העוף
ירקות לצלייה
1 גזר חתוך לקוביות גדולות
1 תפוח אדמה חתוך לקוביות גדולות
1 בטטה חתוכה לקוביות גדולות
1 חציל חתוך לקוביות גדולות
1 בצל חתוך לקוביות גדולות
לסלט ירקות השורש
1 שומר
1 קולורבי
1 גזר
2 פלפלים צבעוניים
1 סלרי
1 פלפל חריף
1 לימון
2 כפות פפריקה מתוקה
1 שום קצוץ דק
כף סוכר
נענע
פטרוזיליה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לטמפרטורה של 250 מעלות, מניחים את חלקי העוף על רשת צלייה ומגש, ואופים עד שהעוף סגור היטב מכל צדדיו. מוציאים מהתנור ומעבירים לצלחת רחבה לצינון קל.
2 בקערה רחבה מערבבים שמן זית, פפריקה אדומה, כמון, מלח, פלפל שחור, רוטב ברביקיו, מיץ לימון, שום, ג'ינג'ר ואת הנוזלים מצליית העוף ומערבבים היטב עד קבלת מרינדה אחידה.
3 מעבירים את הניוקי המבושלים לקערה גדולה ויוצקים עליהם כ-1/3 מהמרינדה.
4 מרפדים מגש בנייר אפייה כפול ומשטחים את הניוקי המתובלים על כל המגש בצורה אחידה.
5 מורחים כל פיסת עוף היטב במרינדה שנותרה ומניחים על המגש המרופד בניוקי.
6 מרטיבים את הבצלים ושאר ירקות הצלייה, גזר, בטטה, חציל, תפוח אדמה והבצל קלות בשאריות המרינדה שנותרה ומסדרים בין פיסות העוף.
7 אופים בתנור שחומם מראש על טמפרטורה של 250 מעלות למשך 30 דקות כאשר יש להפוך לצידם השני את חתיכות העוף לפחות פעמיים. מנמיכים את חום התנור ל- 180 מעלות וצולים עוד כ- 20 דקות
אופן הכנת הסלט:
1 נחתוך לחתיכות גדולות:
שומר, קולורבי , גזר, סלרי, פלפל צהוב , פלפל אדום ופלפל חריף
2נתבל את הסלט שלנו ב:
שן שום אחת , פפריקה מתוקה , סוכר , כמה עלי נענע ופטרוזיליה.
אופן ההגשה:
את הניוקי מניחים במרכז הצלחת ומעליו את פיסות העוף. בצד מוסיפים את הסלט ומגישים.