פסטה פטוצ'יני ברוטב פסטו תרד
מתכון שאני מכין מתרד בר, בעונה שלהם חודשי פיברואר מרץ ,עם פטריות יער שצצים באותן חודשים .
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות לא כשר
מרכיבים :
לבצק הפסטה 2 כוסות קמח דורום(סימולניה)
3 ביצים
50 גרם חמאה מומסת עם עלה מרווה
מלח. לרוטב הפסטו: צרור תרד בר טרי (בערך חצי קילו)
30 עלי בזיליקום(עדיף עלים קטנים דומיננטים ללא הגבעולים)
15-20 צנוברים
שני שנים שום
3 כפיות מלח
2כפיות פלפל שחור
כפית כוסברה טחונה(לא ירוקה)
שתי כוסות שמן זית
100 גרם גבינת קשבל.ציר פירות ים : בטטה אחת
150 גרם כרישה
חצי פלפל חריף
בצל אחד
שני שני שום
18 קליפות של שרימפסים טריים
10 מולים בלו מסל
2 כוסות מים
2 כוסות יין לבן חצי יבש
כוס שמנת מתוקה
שלוש כפיות רכז רימונים
3 כפיות מלח
שתי כפיות פלפל שחור
שתי כפיות סומאק טרי
שלוש כפיות כוסברה טחונה
שתי כפיות פלפל לבן
150 גרם חמאה.להגשה:4 כפיות שמן זית
פטריות יער טריות(אם אין אפשר פטריות מלך)
18 שרימפסים טרים
כפית פפריקה מתוקה
3 כפיות כוסברה טחונה
שתי כפיות מלח
2 כפיות פלפל שחור
כפית רכז רימונים
50 גרם עירית קצוצה.
אופן ההכנה:
הפסטה :לשים את המצרכים עד לקבלת בצק אחיד,מרדדים בעזרת מכונת פסטה עד שלב 7(עוברים את כל השלבים עם התאמות במהלך הרידוד במידת הצורך) , מעבירים את הבצק המרודד דרך שינים המתאימות להכנת פוטיצ'יני,בסיום יש לערבב את הפסטה עם קצת קמח דורום שלא תידבק .
מבשלים את הפסטה בסיר עמוק במים רותחים עם מלח ,כ-8 דקות ,מעבירים למסננת שוטפים במים קרים ומניחים בצד.
רוטב הפסטו: מכנסים את המרכבים למעבד מזון למעט השמן זית,מתחילים לטחון את המרכבים ולהוסיף שמן הזית לאט,עד שמקבלים מרקם אחיד.
ציר פירות ים :מוסיפים לסיר עמוק חמאה ואת כל המרכיבים,מרתיחים על אש בינונית למשך 25-35 דקות ,מסננים את הנוזלים בכלי נפרד.
הרכבת המנה:מרתיחים מחבת רחבה עם שמן זית מוסיפים את הפטריות,השום והשרמפסים ואת התבלנים,ובסף את רכז הרימונים,לאחר הקפצה של 4 דקות בערך מוסים את ציר פירות הים,את הפסטו ואת הפסטה ,מערביבים במחבת על אש בינוני כ שלוש דקות ומגישים.