צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

רקאקה ועדס

המאסטר שפית שלנו, נוף עתאמנה אסמעיל, מכינה תבשיל חם מהמטבח הערבי של עדשים ואטריות בעבודת יד. הוא צמחוני, טבעוני וגם פרווה, ומעמיד למבחן את כישורי רידוד הבצק שלכם. מוכנים לנסות?

נוף עתאמנה אסמעיל | mako אוכל | פורסם 11/03/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לבצק:

250 גרם (3/4 1 כוסות) קמח

160 מ"ל (2/3 כוס) מים

חצי כפית מלח

לתבשיל:

1 בצל גדול קצוץ

כוס עדשים חומות

חצי כוס שמן זית

6 שיני שום קצוצות

חצי כפית כמון

מלח

פלפל שחור

כפית זרעי כוסברה

אופן ההכנה:

1 מטגנים את הבצל בסיר עם מחצית מכמות שמן הזית עד להשחמה. מוסיפים פנימה את העדשים ומטגנים כדקה נוספת, מוסיפים מים עד לכיסוי העדשים ומבשלים על אש בינונית עד שהעדשים רכות.

2 בזמן בישול העדשים עוברים להכנת הבצק: שמים את כל המרכיבים בקערה ולשים לבצק אחיד ולא דביק (במידה והבצק דביק ניתן להוסיף קצת קמח). לשים את הבצק כ-5 דקות, עוטפים בניילון נצמד ומניחים לבצק לנוח כ-10 דקות.

3 מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק ככל האפשר (במידה ויש לכם מכונת פסטה מומלץ להיעזר בה). מקמחים היטב את העלה ומקפלים אותו לרולדה. בעזרת סכין חדה חותכים את הרולדה לעיגולים צרים (חצי ס"מ) ופותחים את הגליל שנוצר. מקבלים בסוף רצועות פסטה דקיקות.

4 מעבירים את רצועות הפסטה לסיר עם העדשים וממשיכים לבשל כ-10 דקות (מומלץ לבדוק אם חסרים מים - התבשיל אמור לצאת סמיך אך לא סמיך מדי. אם חסר, ניתן להוסיף מעט). מתבלים את התבשיל במלח, כמון ופלפל שחור.

5 מחממים במחבת את יתרת שמן הזית ומטגנים את השום עם זרעי הכוסברה עד שהם משחימים. מוסיפים את תוכן המחבת לסיר וממשיכים לבשל כדקה. מעבירים את התבשיל לקעריות ואוכלים חם או בטמפרטורת החדר.

>> בשבוע שעבר תום פרנץ הכין עוף צ'רקסי עם אורז
>> והנה אמפנדת הענק של ארז קומרובסקי