רביולי גבינות ופילה דניס ברוטב חמאת עגבניות
כיסוני פסטה במילוי ריקוטה, פרמזן ומוצרלה לצד פילה בורי עסיסי ברוטב חמאתי של עגבניות ושום
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
לבצק:
כוס ושלושת רבעי קמח (250 גרם)
4 חלמונים
120 (80+40) גרם חמאה מומסת
חצי כפית מלח
4 כפות מים
למלית:
150 גרם גבינת ריקוטה
100 גרם גבינת פרמזן, מגוררת
100 גרם גבינת מוצרלה, מגוררת גס
100 גרם גבינת פרומעז
מלח ופלפל
5 כפות עירית, או החלק הירוק של הבצל הירוק
לרוטב:
100 גרם חמאה
3 עגבניות, מקולפות וחתוכות לחתיכות קטנות
3-2 שיני שום כתושות
3-4 כפות שמן זית
מלח ופלפל
צרור פטרוזיליה קצוצה
לדג:
4 נתחי פילה בורי/דניס/מוסר ים
רוזמרין
שמן זית
אופן ההכנה:
1 שמים במעבד מזון את כל מרכיבי הבצק (משתמשים רק ב-80 גרם מהחמאה המומסת) ומעבדים עד שהבצק אחיד. אם הוא לא אחיד אפשר להוסיף מים, אם הוא דביק אפשר להוסיף קמח.
2 מעבדים את הבצק חמש דקות, עוטפים בניילון נצמד ומשהים כשלושת רבעי שעה.
3 בינתיים מערבבים את כל מרכיבי המלית עד לקבלת מרקם אחיד.
4 מרדדים את הבצק וחורצים עיגולים בקוטר 2 על 2 ס"מ.
5 לוקחים כל פעם שני עיגולי בצק: במרכז האחד שמים מעט ממלית הגבינות ועם השני מכסים, ומהדקים את הדפנות בעזרת מעט מים.
6 מרתיחים מים בסיר גדול ומכניסים את הרביולים. מבשלים עד שהם צפים. לאחר הוצאתם מהמים מעבירים לתוך 40 גרם החמאה המומסת שנותרה.
7 מערבבים יחד את כל מרכיבי הרוטב במחבת גדולה ומבשלים עד לקבלת רוטב סמיך.
8 להכנת הדג: מחממים את השמן במחבת יחד עם הרוזמרין. רק כשהשמן חם מכניסים את הדג כשהצד שנוגע במחבת הוא העור. מטגנים עד הזהבה של העור והופכים. לאחר שכל ה"בשר" של הדג לבן אפשר להסיר מהאש. מגישים יחד עם הרביולי ומזלפים רוטב מעל כל המנה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!