צילום׃ דרור עינב, mako אוכל
פסטה ברוטב דלורית ושמנת
תראו מה זה, יום ראשון שוב כאן. עדיין בוכים על הסופ"ש שברח? רוצים לתקתק ארוחה מהירה? כל מה שאתם צריכים זה חבילת פסטה, דלורית, קצת שמנת ותבלינים - ואתם לגמרי שם
רותם ליברזון | mako אוכל
| פורסם 27/11/16
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
דלורית בינונית
חבילת פסטת צדפים
רבע כוס שמן זית
3 שיני שום, פרוסות דק
חצי קופסת שמנת מתוקה
7 גבעולי תימין טרי
מלח
פלפל שחור גרוס גס
אופן ההכנה:
1 אופים את הדלורית בתנור, מכוסה בנייר כסף, עד שהיא מתרככת לחלוטין (כחצי שעה) ומניחים בצד.
2 מכינים את הפסטה על פי הוראות היצרן, מסננים ומניחים בצד.
3 מחממים את שמן הזית במחבת גדולה, מוסיפים את שיני השום ומטגנים כדקה. מוסיפים את השמנת המתוקה, התימין, המלח והפלפל, ומבשלים כ-3 דקות נוספות.
4 חותכים את הדלורית לחתיכות גסות, מוסיפים למחבת וממשיכים לבשל עוד כ-4 דקות עד להסמכת הרוטב (אם חסר רוטב מוסיפים עוד שמנת ומלח).
5 שופכים את הרוטב על הפסטה ומגישים עם המון פרמזן מגורר.