פתיתים ברוטב אדום עם בצל מטוגן ויוגורט
כמה פעמים חזרתם מהבריכה עם ילדים רעבים בטירוף, ורק חלמתם על פתרון קסם שירגיע את הרוחות כמה שיותר מהר? אז הנה, מצאנו לכם אחד: פתיתים אדומים עם בצל מטוגן ברבע שעה עבודה
אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל
| פורסם 09/08/17
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
3 כפות שמן
1 בצל גדול, פרוס דק
2 כוסות פתיתים
1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות
1 כפית פפריקה
קורט פפריקה חריפה (לא חובה)
מלח
פלפל שחור
2 וחצי כוסות מרק או מים רותחים
להגשה:
2 גביעי יוגורט יווני
אופן ההכנה:
1 מחממים סיר עם שמן ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב יפה. מוציאים חצי מהכמות לכלי אחר ושומרים עד להגשה.
2 מוסיפים לסיר עם הבצל את הפתיתים ומטגנים יחד עוד כ-3 דקות עד שהם מזהיבים.
3 מוסיפים רסק עגבניות ותבלינים ומערבבים היטב.
4 מוסיפים לסיר מרק או מים חמים, מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים כ-8 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה עוד 5 דקות.
5 פותחים את הסיר, מערבבים במזלג לאוורור, מחלקים לצלחות, מוסיפים בצל מטוגן וכמה כפות יוגורט ומגישים.