טורטליני בטטה תימין ומלח ים עם רינג חמאת מרווה וצ'יפס בטטה
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושינדרשת מיומנות
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק500 גרם קמח דורום
60 מל שמן זית
3 חלמונים
3 ביצים
מעט מלחלמילוי בטטה2 בטטות גדולות
1/2 קילו מלח גס
50 גרם חמאה
100 מל שמנת
מלח
פלפל
אגוז מוסקט מעט מאוד
לרינג חמאת מרווה250 גרם חמאה
8 עלי מרווה
צ'יפס בטטה1 בטטה
כף קמח
כוס מים
שמן קנולה
אופן ההכנה:
בצק:
מניחים את כל המוצרים במערבל מזון ומערבבים במשך 7 דקות.עוטפים ומניחים במקרר לחצי שעה.
מילוי:
מחממים תנור ל250 מעלות. מפזרים על תבנית אפייה חצי קילו מלח גס ומעל את הבטטות. אופים 40 דקות עד שעה עד שהבטטות רכות. מוציאים ומרוקנים מיד בזהירות את תוכן הבטטות לתוך סיר. מבלים עוד קצת על אש נמוכה כדי לאדות את הנוזלים תוך ערבוב תמידי. מוסיפים את החמאה,שמנת ואת התבלינים.ממשיכים לבשל עוד קצת כדי לאדות עוד נוזלים. מורידים מהאש ומקררים לחלוטין.
חמאת מרווה:
חותכים את החמאה לקוביות,מניחים במחבת ומתחילים להמיס את החמאה על אש בינונית-גבוהה. עד שהחמאה מתחילה להשחים משפריצים שפריץ אחד של לימון,מכניסים את המרווה וממשיכים לבשל עוד קצת את החמאה בזהירות תוך ערבוב תמידי. מקררים קצת. לוקחים הצלחות שעליהם נגיש מניחים רינג במרכז הצלחת ושופכים מעט מן החמאה לתוך הרינג. מכניסים למקרר לשעה לפחות.
ציפס בטטה:
מקלפים בטטה וממשיכים לקלף ממנה צורות דקות.מחממים שמן ל120 מעלות. מערבבים קמח עם מים, טובלים את הבטטה ומטגנים עד שנהיה מוכן.מוציאים.
הכנת הטורטליני:
מרדדים בצק במכונת פסטה עד למספר 6. קורצים עיגולים. מניחים כפית וקצת מהמילוי,סוגרים,מהדקים בצדדים ומקפלים לצורת הטורטליני.
מרתיחים מים. כשהמים רותחים שמים מעט מלח ואת הטורט לינים בפנים. ברגע שהם צפים זה אומר שהם מוכנים. להוציא ולשפוך שמן זית.
הרכבת המנה:
מניחים שלושה טורט לינים על כל רינג חמאה מפזרים מעט פרמזן ומניחים את הציפס בטטה.